Hoppa till sidans innehåll

SKF:s utbildningar

Kompetenta tränare och ledare är en av de viktigaste framgångsnycklarna för att utveckla Svensk kanot. Svenska Kanotförbundet erbjuder flera olika tränar- och ledarutbildningar, på olika nivåer och med olika inriktning. På dessa sidor hittar du information om våra olika utbildningar.
  • Skapad: 22 APR 2014 08:49

Alla våra utbildningar samlas i SKF:s utbildningsstruktur. Våra utbildare utgör en vass grupp bestående av personer med erfarenhet från kanot och utbildning av olika slag. De samlas i SKF Resursteam vars primära syfte är att leverera utbildning, men även att utveckla, uppdatera och ta fram utbildningsmaterial.

Kontakt, anmälan, förfrågan

Vi arrangerar utbildningar både i våra anslutna kanotföreningar och via våra Godkända Kanotcentraler samt i samverkan med andra aktörer (ex. folkhögskolor, kyrkan, Friluftsfrämjandet).

Våra centralt anordnade utbildningar läggs upp i utbildningskalendern med länk till mer information och webbanmälan. Utöver dessa genomför vi även alla våra olika utbildningar mot förfrågan. Varmt välkomna att kontakta oss för att prata utbildning, arrangera eller hitta en lämplig utbildning nära dig.

Olika målgrupper

Svensk kanot består av en stor bredd, både vad gäller kanottyper och inriktning på paddlingen. Samma bredd hittar ni även i våra utbildningar. Klicka dig vidare på de olika huvudinriktningarna för att ta del av vilka utbildningar vi erbjuder. Gemensamt för de flesta av våra utbildningar är att konceptet med Paddelpasset finns med som en röd tråd.   

Tränare/Ledare

Här hittar vi de personer som leder vår paddlingsverksamhet! Tränare och Ledare, både för individer och grupper i olika åldrar, på olika vatten med olika kanoter. Oavsett om du tränar barn, ungdomar, juniorer eller seniorer inom tränings-, tävlings- och/eller motionspaddling eller om du främst leder paddling med inriktning mot rekreations- och friluftspaddling erbjuder vi utbildningar för dig att utvecklas genom!  

Personliga färdigheter

Denna nivå utgörs av personliga färdigheter, där Paddelpassets struktur används. Paddelpasset är ett europeiskt samarbete och fungerar som ett "bedömningssystem" av färdigheter. Kanotister i alla åldrar kan utvecklas genom att klara av de moment som utgör respektive nivå. Den gula och gröna nivån är grenöverskridande, medan blå, röd och svart nivå innehåller olika moment beroende på vilken gren/kanottyp/miljö man paddlar i. Läs mer om Paddelpasset. På denna nivå hittar ni även andra utbildningar inom Första hjälpen för Säkerhet.

Examinator

Varje tränar- och ledarutbildning ger dig verktyg för att jobba med och utveckla kanotister på olika färdighetsnivåer, vilka utgörs av Paddelpassets olika nivåer. Vill du ha möjlighet att använda Paddelpassets struktur fullt ut och kunna utfärda Paddelpass allt eftersom dina adepter eller kursdeltagare utvecklas som kanotister har du möjlighet att bli Examinator. Om tränarens och ledarens roll främst är att coacha och leda den aktive framåt är examinatorns roll att bedöma färdgiheter på olika nivåer. I takt med färgskalan ökar kraven på examinatorn att ha relevant kunskap att kunna bedöma färdigheter.

Organisationsledare

De personer som organiserar och utvecklar föreningen och därmed skapar förutsättningar för verksamheten. Det kan t.ex. handla om de personer som utgör styrelse eller kommittéer i föreningen. På denna nivån finns även arrangörer (av tävlingar och andra evenemang), domare och föräldrar. De utbildningar som är kopplade till denna nivå görs till stor del i samarbete med SISU Idrottsutbildarna som erbjuder bra utbildningar för organisationsledare. SISU:s utbildningar kompletteras vid behov med kanotspecifika, ex. domarutbildning eller kanotspecifika kunskaper för t.ex. föräldrar.

Skribent: Dag Johansson
E-post: This is a mailto link

Föreningen

Utbildningar och stöd för att driva och utveckla föreningen

Läs mer

Tränare & Coach

Utbildningar för dig som leder och tränar kanotister med fokus på träning och tävling

Läs mer

Havskajakledare

Utbildningar för dig som leder grupper i turpaddling

Läs mer

Forsinstruktör

Utbildningar för dig som leder och/eller guidar kanotister i forspaddling av olika slag

Läs mer

Canadensarledare

Säkerhet & Miljö

Färdighetsutbildningar inom både säkerhet och miljö.

Läs mer

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info