Hoppa till sidans innehåll

1 Guld, 4 Silver, 1 Brons - svenskt medaljregn i Ryssland!

23 MAJ 2021 19:01
Petter Menning och Melina Andersson forsade fram mot guldet i K2 Mix och satte punkt för en grym svensk helg med totalt sex medaljer på världscuptävlingarna i Ryssland!
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2021 19:01

Efter förra veckans världscuppremiär i Ungern drog stora delar av den svenska truppen vidare till nya tävlingar i Barnaul, Ryssland. Efter fin OS-kvalpaddling, som dock inte räckte hela vägen fram, av Moa Wikberg och Martin Nathell under torsdag-fredag tog världscuptävlingarna vid. Och det blev stor svensk leverans med hela sex medaljer!

Menning visar form, K1-silver och K2 Mix-Guld med Melina  

Petter Menning blev tidigare under veckan uttagen av SOK till den svenska OS-truppen. Han tackade med att övertyga på K1 200 m. I finalen paddlade han in som tvåa, ynka fyra hundradelar från guldet! Och det skulle komma mer.

I par med Melina Andersson bildade Menning K2:a i K2 Mix 200 m. Duon övertygade tilsammans och vann en förhållandevis trygg seger.

Dennis Kernen trippelt på pallen

Den som lämnar Ryssland med flest medaljer i väskan blev Dennis Kernen. Han slog till på K1 1000 m och kämpade till sig en tredjeplats, starkt av den yngste i truppen som därmed plockade hem sin första individuella medalj i världscupsammanhang. 

Innan K1-loppet hade Dennis även paddlat dubbla K2-distanser tillsammans med Albert Petersson. Och duon gick starkt! De inledde med att bli tvåa på K2 500 m efter en urstark spurt som nästan ledde hela vägen fram till seger. Silverloppet följdes upp med ytterligare ett på den dubbla distansen när det blev en nya andraplats på K2 1000 m.

Ytterligare ett silver fixade Dam-K2:an med Melina Andersson och Johanna Johansson på 200 m-distansen.

Det var dessutom nära att en sjunde medalj trillade in. Martin Nathell låg med i täten på K1 5000 m och gick mot medalj när loppet tvingades avbrytas p.g.a. åska. Försmädligt för Martin men det kommer nya chanser.

Pallen_K2Mix_Världscupen_Barnaul.jpg
Sverigeseger signerad Petter Menning och Melina Andersson efter ett superlopp på K2 Mix 200 m

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info