Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

53 barn och ungdomar hittade till forsen i Umeå

12 AUG 2021 01:28
Nysatsningen i Umeå, där klubben med stöd av förbundet fick möjlighet att nyttja nytt material, gav gott resultat. 53 barn och ungdomar har fått möjligheten att paddla i sommar, succé!
  • Skapad: 12 AUG 2021 01:28

Vi har tidigare berättat om satsningen i Umeå. Där har tio kajaker placerats efter ett initiativ av Breddkommittén Kanotslalom och Forspaddlingskommittén och efter beslut i styrelsen. Tanken var att genom att få ut kajaker till klubbar, som har allt utom kajaker för barn, så får sporten en möjlighet att växa. Som vanligt kantades vägen av problem. Den här gången var det pandemin som gjorde att det saknades både containrar och lastbilar vilket gjorde att forskajakerna kom något sent till Umeå. Gott samarbete mellan Åmsele och Umeå KK gjorde dock att man ändå hade tillgång till några forskajaker när barnen knackade på dörren. I år var det alltså Umeå KK som var mottagare av kajakerna och det samarbetet har gått som på räls. Riktigt roligt att kunna medverka till att göra en positiv skillnad.


Både slalom- och forskajaker har paddlats flitigt i Umeå i sommar.

Jenny Ferry, ordförande i Umeå KK sammanfattar inspirerande sommarens satsning; 

- Om det finns kanoter är det lättare att paddla! Ja, det kanske tyckas logiskt. Och just därför är vi extra glada att ha sjösatt Projektet att få fler barn att upptäcka sporten kanot, genom att se vad som sker när vi fick möjligheten att använda fem slalomkajaker och fem forskajaker. Vi har använt kajakerna i Umeå centrum där vi har en bana vid Bölesholmarna. Under fyra veckor har 53 barn och ungdomar mellan 10-18 år tagit gult Paddlepower armband (gult paddelpass motsvarande). Oavsett hur många som fortsätter nästa år är detta ett konstruktivt sätt att nå ut med sporten, locka in unga, sprida vattenkunskap och inspirera till idrott. Vi hade inte kunnat göra detta om vi inte fått denna möjlighet. Denna satsning blev en bra rivstart.

 
Många barn och ungdomar upptäckte paddling i Umeå i somras!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info