Hoppa till sidans innehåll

60 min med fokus på Parakanotutveckling och Mångfaldskommittén

08 MAJ 2020 12:58
Onsdag den 20 maj, mellan kl.11.00-12.00, bjuder SKF och Mångfaldskommittén in till en information & inspirationsstund med fokus på Parakanot.
  • Skapad: 08 MAJ 2020 12:58

Det finns ett antal goda initiativ runtom i Sverige för att dra igång, eller utveckla befintlig, Parakanot-verksamhet. Därutöver finns det en bred kompetens inom Svensk kanot kopplat till paddling för personer med olika funktionsnedsättningar. Utifrån bl.a. dessa två grundstenar ser vi en stor potential att ytterligare utveckla verksamheten och göra paddling och Svensk kanot mer inkluderande och mer tillgänglig för en än bredare målgrupp.

Med detta fokus bjuder Mångfaldskommittén, tillsammans med SKF, in till en timmes digital informations- och inspirationsträff med fokus på Parakanot!

Det finns gott om plats i det digitala mötesrummet och vi hoppas att tiden kan passa för att få ett gäng intresserade deltagare att anmäla sig!

Anmälan och deltagande

Anmälan till träffen hittar du här: Anmälan Info & Inpiration - Parakanot 

Inför träffen kommer sedan alla deltagare få en möteslänk utskickad till sig med instruktioner kring hur du kopplar in dig till mötet. Låt det inte falla på eventuell osäkerhet runt den digitala delen - det är lätt! Du kan ansluta med både dator, mobil eller en surfplatta.

Innehåll

Det finns ett antal intressanta och/eller nyttiga punkter på området som vi kort vill presentera under träffen:

  • Erasmus-projektet "Freedom on water" är igång. Sverige är projektägare och ska tillsammans med Finland, Danmark och Polen utveckla verksamheten för personer med fysiska och intellektuella funktionsvariationer. SKF:s ansvariga, Katinka Ingves, berättar om projektet.
  • Rapportera LOK-stöd för målgruppen - Hur funkar det och varför är det viktigt!?
  • Mångfaldskommittén är ansvarig kommitté för Parakanot. Kommitténs ordförande, Mats-Erik Bjerkefors, berättar om verksamhet och framtida rekryteringsbehov.
  • Ledarutbildning Parakanot. Vårens planerade utbildning har blivit framflyttad till senare i höst. Mats-Erik Bjerkefors berättar om utbildningen och vilka möjligheter det finns att delta.
  • Utvecklings- och tävlingsträff den 5-6 september! Huskvarna KK planerar att genomföra en Parakanot-klass i samband med regattan helgen 5-6 september. Givet att rådanade situation har utvecklats till det bättre så att rekommendationerna kring folksamlingar och reseavrådan hävts. 

Många punkter att hinna med på en timme så vi siktar på en effektiv träff med massor av trådar att sen spinna vidare kring.

Väl mött hälsar Mångfaldskommittén och SKF!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info