Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Landslaget i Kanotslalom och Extremslalom uttaget

06 MAJ 2022 08:29
Efter två helger med uttagningstävlingar är nu landslaget i Kanotslalom och Extremslalom uttaget. En spännande säsong väntar, först ut i raden av tävlingar är EM i slutet på maj.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 08:29

De senaste två helgerna har uppmärksamheten legat på de uttagningstävlingar som valts ut som uttagningsgrundande inför EM och VM samt Världscup 1 och 3. I slovakiska Liptovsky Mikulas och polska Krakow har det arrangerats tävlingar av rang. Från Sverige deltog  Monika Mitasikova (endast Slovakien), Isak Öhrström, Erik Holmer, Fredrik Wahlén, Ossian Fiander och Frej Bratt. Hög klass och fina prestationer av samtliga med många A-final platser och resten i B-final.

I de fyra tävlingar som gav resultat (varav de tre bästa räknas in i uttagningen) hade Isak en rad av topplaceringar och var bäst bland svenskarna. På andra plats efter honom kom Fredrik, tätt följd av Erik. Glädjande var andraårsseniorens Frej Bratts oblyga framfart, som resulterade i att han klarade den kvalgräns i relation till segertiden som Elitkommittén satt upp. Hans fjärdeplats ger honom en plats i laget vid WC 4 och 5 senare i sommar.

Det lag som är uttaget för att representera Sverige vid EM i Liptovsky Mikulas (SVK), WC 1 i Prag (CSE), WC 3 i Tacen (SLO) och VM i Augsburg (GER) består av Isak, Fredrik och Erik. Rangordningen dem sinsemellan avgör vem som får lämna laget och ge plats för Frej inför slutet av säsongen.

EM är först ut och avgörs den 26-29 maj.

Vi önskar alla ett stort lycka till inför säsongens höjdpunkter!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info