Hoppa till sidans innehåll

Linnea till semifinal efter tighta race

02 AUG 2021 09:47
Linnea Stensils är klar för semifinal på K1 200 m. Efter ett mycket jämnt försöksheat där hon slutade trea vann hon sedan sin kvartsfinal. Inatt, kl.02.30 svensk tid, ligger fyra finalbiljetter i potten!
  • Skapad: 02 AUG 2021 09:47

Linnea Stensils fick två genomkörare på K1 200 m innan hon tog sig vidare till semifinalen. I försöksheatet paddlade hon in som trea. Det var ett knallhårt heat där de två första placeringarna tog sig direkt till semifinal. I mål skiljde det ynka 9 tusendelar (!) till tvåan och Linnea fick därmed ladda om för kvartsfinal två timmar senare.

En kvartsfinal där hon blixtrade ut ur startgrinden och fick spets tidigt i loppet. En ledning hon behöll in i mål och säkrade därmed en plats i semifinalen.

Semifinalerna avgörs inatt svensk tid. Linnea är lottad i den första semifinalen, ett riktigt getingbo med flera av förhandsfavoriterna. För en plats i A-finalen och fortsatt kunna utmana om medaljerna krävs en placering 1-4. Linnea paddlar på bana 7 och har alla möjligheter att ta sig vidare till A-final!

Kl.04.30 drar sedan finalpasset igång. Först ut är B-finalen innan A-finalen släpps iväg kl.04.37.

Natten till onsdag är det sedan dags för Petter Menning att kliva in i OS och köra K1 200 m samtidigt som Linneas andra distans, K1 500 m, inleds.

Följ OS-tävlingarna

Här hittar ni Tävlingsprogram & Resultat

Sprint följs bäst via Swedish Sprint Kayak Team på deras facebook-sida eller insta-konto.

Den svenska OS-truppen i sin helhet följs bäst på Swedish Olympic Team

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info