Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev om utbildningar 2022

21 JAN 2022 10:09
Här hittar du de hittills planerade utbildningarna, men fler tillkommer, och har du specifika önskemål för just din verksamhet, tveka inte att höra av dig.
  • Skapad: 21 JAN 2022 10:09

View this email in your browser

Kanotförbundets utbildningar

Under året som gått har det genomförts en rad utbildningar inom både rekreationsdelen och tävlingsdelen. Inte minst har Röda Tråden startat upp. Det är en utbildningssatsning för både aktiva och tränare inom slätvatten och parakanot. Du kan få en översiktlig beskrivning av Röda Tråden här
Ledarutbildning inom friluftspaddlingen på steg 3 har också genomförts och avslutats. Läs mer här

Inte mindre än 65 nya Havskajakledare 1 har utbildats 2021; det är rekordmånga, och intresset växer! Det finns redan nu inplanerade datum för nästa års Havskajakledarutbildningar. Så håll koll på utbildningskalendern eller läs vidare i det här nyhetsbrevet. Kurser och examinationer för Paddelpasset hittar du i Paddelpasskalendern. Nya datum läggs till löpande. Kika också på våra Godkända Kanotcentralers egna sidor där du hittar fler datum. 

Hittar du inte datum och plats som passar dig? Hör av dig så försöker vi hjälpa dig att få kontakt med utbildare. Kanske går det att skräddarsy en lösning för dig och din förening eller verksamhet. 
 

Vill du bli examinator för Paddelpasset?
Examinatorsutbildningar och kompletteringsutbildning för steg 1-ledare, (kravet på komplettering gäller för dig som har en ledarutbildning från t ex Friluftsfrämjandet eller något annat kanotutbildningssystem) hålls för både kanadensare och kajak.

7 maj, Komplettering Kanadensarledare 1, Jönköping
8 maj, Examinatorsutbildning grön kanadensare, Jönköping

 Examinatorsutbildning för grön kajak hålls 15 maj, och komplettering för Havskajakledare 1 hålls dagen innan.

14 maj, Kompletteringsutbildning Havskajakledare 1, Ingarö eller Stocholmstrakten
15 maj, Examinatorstutbildning grön kajak, Ingarö eller Stockholmstrakten
 
 

Lägerhelg för havskajakledare

Försöket med ledarläger för havskajakledar i Gryt föll väl ut. Mycket positiva utvärderingar och många bra tips på hur lägret kan utvecklas och förbättras (och vi hoppas att även vädret förbättras!). Så boka in helgen 27-28 augusti så kör vi igen! Det kommer att bli en helg späckad med workshops, föreläsningar och annat roligt - allt för att du ska utvecklas som ledare. Eftersom hälften av utvärderingarna tyckte det är bra att vara på Ekön, Gryt och hälften tyckte att det är kul att vara på ett nytt ställe så har vi ännu inte tagit ställning till var, men oavsett så kommer det att bli på en naturskön plats lämplig för ändamålet. 

Mer information kommer att publiceras på hemsidan och facebooksidan för Friluftsliv och rekreation, samt skickas ut via epost. 
 
 

Tränarutbildningar


Våra Tränarutbildningar riktar sig till dig som främst leder tränings- och tävlingspaddling för barn, ungdomar, juniorer och seniorer. 


Lekande kanot är en ledarutbildning för den som ska leda nybörjare och barn och ungdomar, och utbildningen kommer att hållas i digital form under våren. De praktiska delarna genomförs ute i föreningarna. Kontakta Johan Nilsson This is a mailto link för mer information. 
 
Läs mer här
 

Examinationer

De flesta examinationer arrangeras av externa examinatorer. Kanotförbundet försöker lista alla öppna examinationer på kanot.com. Om du inte hittar vad du söker, kontakta Katinka, This is a mailto link, tel 0766-114303.
 
Se alla examinatorer här
Se planerade examinationer
 

LEDARUTBILDNING FRILUFTSPADDLING

7 maj, Komplettering Kanadensarledare 1, Jönköping

15 maj, Examinatorsutbildning grön kajak, Stockholmsområdet (samma plats som Kompletteringsutbildningen)

4-6 juni, Havskajakledare 1, Värmdö

18-20 maj, Havskajakledare 1, Stockholm

4-6 oktober, Havskajakledare 1, Stockholm

22-24 april och 20-22 maj,Havskajakledare 2

 

Canadensarsymposium 2022

Nu håller vi tummarna för att Canadensarsymposium 2022 kommer att kunna genomföras. Datum är spikat till 4-6 juni, platsen är Sjövik. Symposiet kommer att innehålla allt du kan tänka dig med kanadensare, ohc det är ett härligt tillfälle att hänga med andra kanadensarpaddlare. Håll koll på Canadensarsymposiets hemsida, informationen kommer att uppdateras inom kort.  
 

Säkerhetskurser
 

Forssäkerhetskurser
23 april Säkerhet Fors 1 (grundläggande), Björbo

24 april Säkerhet Fors 2 (fortsättning), Björbo

30 april-1 maj Säkerhet Fors 3 (avancerad), Oppdal, Norge

Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik
15 maj GSRT, Askersund

17 maj GSRT, Stockholm

3 juni GSRT, Värmdö

3 oktober, GSRT, Stockholm


 
Hitta utbildare
 
 

Friluftsliv & Rekreation på Facebook


Missa inte förbundets sida för Friluftsliv & Rekreation på Facebook! Där får du bland annat uppdateringar om utbildningar och erbjudande om att vara med som försöksperson under våra ledarutbildningar! 

 
Facebook
Hemsida
 
Copyright © *2021 Svenska Kanotförbundet*, All rights reserved.

Vill du Uppdatera eller Avsluta din prenumeration?
Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info