Hoppa till sidans innehåll

Pilotprojekt lotsar in nya till uppdrag

06 OKT 2021 08:49
Mentorskap kan vara en väg för att ge en trygg start för blivande ledare eller andra med uppdrag i föreningen. I ett projekt för just mentorskap ges två föreningar chans att genomföra ett mentorskapsprogram.
  • Skapad: 06 OKT 2021 08:49

Mentor- och adeptprogrammet är ett projekt finansierat av Svenskt Friluftsliv. Svenska Livräddningssällskapet (SLS) ansvarar för projektledning och Kanotförbundet och Sportfiskarna är samarbetsorganisationer. Syftet med Mentor och adeptprogrammet är att engagera fler nya medlemmar, som i förlängningen kan bli aktiva och verksamma inom föreningen som exempelvis ledare eller åta sig ett förtroendeuppdrag. Programmet ska underlätta och stärka de aktivas engagemang.

Vi söker nu två personer som vill vara mentorer, och vars uppgift är att arbeta med två adepter vardera under hela mentorskapsprogrammet. De personer vi söker ska vara aktiva i en SKF-ansluten kanotförening. Det ska finnas två personer i varje mentorsförening som nyss utbildats till, eller är på väg att bli ledare eller på annat har sätt ska ha ett aktivt uppdrag i föreningen, t ex som styrelseledamot, sektionsansvarig eller liknande. De två personerna kommer att vara adepterna i programmet och handledas av sin mentor. Ett av projektets delsyften är att möjliggöra för personer med annan etnisk/kulturell bakgrund än svensk att bli aktiva ledare eller förtroendevalda, och därför uppmuntrar vi personer som, förutom sin kunskap och sitt engagemang, också bidrar till ökad mångfald att söka.

I november kommer de projektansvariga från SLS att besöka mentorerna och ger mer ingående information om hur utbildningsprogrammet kommer att se ut. Utbildningsprogrammet beräknas vara ca 10 månader. 

De föreningar som ingår i projektet kommer att få ekonomisk ersättning, som kan användas för t ex arvode till de medverkande, reseersättning eller vad föreningen tycker är lämpligt.

Ansökan skickas in till This is a mailto link senast den 25 oktober 2021. Ansökan kan skickas in av den enskilda som vill bli mentor, eller av föreningsansvarig, och ska innehålla namn och roll på dels den som är tilltänkt mentor, dels på de två medlemmar som är tänkta som adepter, samt kontaktuppgifter. Förbundet utser de föreningar som blir en del av projektet och meddelar dessa senast fredag 5 november.

Läs mer om projektet här.

Har du frågor, kontakta Katinka på mailadressen ovan, eller 0766-114303.

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info