Hoppa till sidans innehåll

Angående ICFs beslut om förslag för framtida OS-distanser

03 DEC 2020 15:05
Som ett av 20 nationsförbund står Svenska Kanotförbundet bakom en gemensam skrivelse som under gårdagen skickades till Internationella Kanotförbundet (ICF), som en följd av ICF:s beslut att föreslå ändringar i OS-programmet redan 2024.
  • Skapad: 03 DEC 2020 15:05

Under förra veckan kommunicerade ICF ut att styrelsen tagit beslut om att föreslå ändringar i OS-programmet till spelen i Paris 2024. Beslutet handlar om att föreslå till Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att stryka två distanser inom Sprint för att kunna addera Extreme Slalom. Ett beslut som rört upp mycket känslor runtom i kanotvärlden. Inte minst då beslutet kommer utan föregående diskussion med de som berörs. Något som slås fast i ICFs stadgar är ett måste då stora beslut, som påverkar en stor del av verksamheten, ska tas.

Skrivelsen betonar att det inte handlar om att motsätta sig grenen Extreme Slalom som en framtida OS-gren. Däremot ifrågasätts timingen och hanteringen av beslutet kraftfullt och de negativa konsekvenserna beslutet kan få på många inblandade.

Skrivelsen i sin helhet finns att ta del av här. Den kan summeras i en begäran om att nuvarande beslut ska återtas och att en process, tillsammans med de som berörs, krävs innan framtida beslut av denna dignitet fattas.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info