Hoppa till sidans innehåll

Ansök om Tävlingslicens 2021

17 JAN 2021 12:11
Nytt år och därmed ny omgång för att ansöka om Tävlingslicens, oavsett om du haft licens tidigare år eller inte. Licensen är ett måste för att få tävla i SKF:s tävlingar (och internationellt) och tecknas fr.o.m. det år den aktive fyller 17 år.
  • Skapad: 17 JAN 2021 12:11

Tävlingslicensen (vars egentliga namn är "Licensförsäkring" då det är en försäkring det handlar om) tecknas årligen för tävlingskanotister fr.o.m. det år den aktive fyller 17 år. I år, 2021, är det alltså kanotister födda 2004 och tidigare som ska ansöka om Tävlingslicens.

Krav för att tävla men kan tecknas av alla

Licensen är ett krav för att tävla i SKF:s sanktionerade tävlingar, oavsett disciplin - därav den vardagliga benämningen "Tävlingslicens". Den kan dock tecknas av alla som är medlemmar i en SKF-ansluten kanotklubb, det är alltså inget krav att du är tävlingsaktiv.  

Vad innebär försäkringen?

 

Försäkringen tillhandahålls av Folksam och innebär att den aktive är försäkrad vid träning och tävling samt under resa till och från dessa aktiviteter. Mer om försäkringsvillkoren kan ni läsa här. Under förra året införde Folksam även tjänsten "Råd och vård för idrottsskador" som numera ingår i försäkringen. Mer info finns här: Råd och vård för idrottsskador 

Kostnad

SKF fakturerar klubben 100 kr/licensierad kanotist. Detta görs under senhösten varje år. Har klubben 20 kanotister försäkrade faktureras alltså 2 000 kr.

Hur ansöker jag?

Licensförsäkringen tecknas genom din förenings IdrottOnline-sida. Manualer för hur du går tillväga hittar du här: Att ansöka om licens i IdrottOnline

Personlicens och Laglicens

Det finns två typer av licenser att ansöka om via föreningens IdrottOnline-sida. Båda två omfattas av samma försäkring som beskrivs ovan. Men för Drakbåt samt för Pololag kan ni ansöka om "Laglicens". Då licensieras samtliga medlemmar som är inlagda i den grupp/lag ni ansöker licens för. Det kräver att ni först skapar en grupp i IdrottOnline och där har alla deltagare som ska licensieras. Sen ansöker ni om licens för hela gruppen/laget i ett svep. Manualer för både personlicens och laglicens finns i länken ovan.

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info