Hoppa till sidans innehåll

Ansök till Kanotgymnasiet

18 NOV 2022 09:55
Vill du få bästa förutsättningar för att kombinera en elitsatsning i sprint/maraton eller slalom med din gymnasietid? Då ska du söka till Kanotgymnasiet! Den 15 december 2022 är sista dag att skicka in din ansökan för HT2023.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2022 09:55

Kanotgymnasiet är det givet för dig som vill få de bästa förutsättningarna för att kunna bedriva en elitsatsning inom kanot. I Nyköping där kanotgymnasiet ligger bor du på vårt nyrenoverade elevhem tillsammans med cirka 24 andra träningsvilliga kanotister och kompisar. Med Sveriges största träningsgrupp kommer du aldrig behöva träna ensam igen.

Återhämtning är av största vikt för oss, – du får frukost, mellanmål och middagar på boendet under vardagarna (middag mån–tors), för att smidigt få i dig tillräckligt med bra energi mellan träningarna. 

Förutom att eleverna får åka på två skidläger och ett två veckor långt vårläger till exempelvis Mallorca, får de aktiva tillgång till fysiologiska tester på Bosön och idrottspsykologisk rådgivning.

Nyköping och Kanotgymnasiet erbjuder även en av kanot-Sveriges bästa träningsmiljöer och förutsättningar med; tävlingsbanor, startgrindar, besättningsarmada, fullskaligt gym, löparbanor inom- och utomhus, Sveriges största paddelmaskinsrum (12 maskiner), simhall och varierande motionsspår. 

Under din tid på kanotgymnasiet tränas och utbildas du på Sveriges tränartätaste kanotcenter och av några av Sveriges mest utbildade coacher.

Läs mer och ansök
Mer information om Kanotgymnasiet hittar du på våra sida här – Kanotgymnasiet.

Du ansöker genom att skicka in ansökningsblanketten senast 15 december 2022 som ni hittar här – Ansökan.

– – 

Fler alternativ
Utöver Kanotgymnasiet (RIG) finns Nationell Idrottsutbildning (NIU) som erbjuder kanot på två ställen i Sverige – Stockholm och Jönköping. Ansökan till NIU ska vara inne senast 1 december 2022. 

Stockholms Idrottsgymnasium – läs mer och ansök här.

Sanda Idrottscentrum – läs mer och ansök här

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info