Hoppa till sidans innehåll

Årets DKM bjöd på extra utmaning!

13 AUG 2019 00:23
Klassiska Dalsland Kanotmaraton, där huvudloppet bjuder på nog så utmanande 55 km i normala förhållanden, blev i år extra tufft med stundtals starka vindar längs banan.
  • Skapad: 13 AUG 2019 00:23

Andra lördagen i augusti är det sedan numera lång tid tillbaka en mäktig kanotuppvisning runtomkring Bengtsfors. Dalsland Kanotmaraton lockar hundratals kanotister från runtom i Europa som vill utmana sig själv, och i elitklassen även de andra. Så även i år då både elitkanotister och motionärer samlades till den tidiga starten. Bland alla ekipage på startlinjen radade bland annat välmeriterade skidåkarna Anna och Emil Haag upp sig i en K2:a för att tillsammans ta sig igenom de 55 kilometrarna. Se hur det gick för Anna och Emil här:

Danskt och tyskt i topp - Hanna och Nils på pallen!

Framme i eliten (Anna och Emil var inte riktigt med där framme) blev det efter ett antal år med svenska segrar en tysk och en danska som drog ifrån och kunde vinna med några minuter i respektive klass. På damsidan var det Emelie Rosenkilde som till slut var starkast och kunde dra ifrån Hanna Höij som kom tvåa, 3 min 32 sek bakom Emelie. På herrsidan var det flerfaldige DKM-vinnaren Steffen Burkhardt som mästrade vind och vågor bäst och vann före danska Mads Brandt Pedersen. På tredjeplats stod Nils Thoresson för en stark prestation när han paddlade hem bronset, knappa två minuter från silvret och 5 min 34 sek från vinnande Steffen.


Nils Thoresson och Hanna Höij toppade de svenska placeringarna på årets DKM med en tredje- och andraplats!

Alla resultat från årets DKM hittar ni här, samt hur du anmäler dig till 2020 års upplaga...!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info