Hoppa till sidans innehåll

Årets första - och enda - mästerskap! Dags för Kanotslalom-EM

17 SEP 2020 00:09
De senaste dagarna har Kanotslalomarenan i Prag fyllts av tävlingshungriga (mycket!) slalompaddlare som väntat, längtat och förberett sig. Och nu, äntligen, är det dags. Bland alla dessa finns en svensk kvartett som är redo att ta sig an EM.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2020 08:50

Det har varit en märklig, och stundtals frustrerande säsong, för våra svenska landslagskanotister. De allra flesta går mot en mästerskapslös säsong, men inte Kanotslalomlandslaget. De laddar istället upp för EM i Prag som avgörs nu i helgen mellan den 18-20 september!


Hela den svenska truppen på träning i EM-banan!

Truppen och tävlingarna

Under ledning av rutinerade slalomcoachen Nenad Martinis finns en fyra kanotister stark trupp på plats i Tjeckien, bestående av följande:

  • Isak Öhrström (Falu KK), K1 & Lagåk
  • Fredrik Wahlén (Järfälla KoRK), K1 & Lagåk
  • Max Karlsson (Järfälla KoRK), K1 & Lagåk
  • Monika Mitasikova (Falu KK), K1

Herrarnas K1-klass är först ut. Kvalåket drar igång kl.10.00 på fredag och 47 kanotister kommer till start. Bland svenskarna är Max först ut kl.10.18. Därefter följer Fredrik kl.10.20 och sist ut av svenskarna är Isak kl.10.34. För de som inte lyckas klämma sig in bland de 20 främsta finns ytterligare ett kvalåk med tio semifinalplatser att köra om, andra kvalåket drar igång kl.11.08.

Såväl Isak, Fredrik och Max visade under fjolåret att de kan vara med ordentligt. Det finns goda chanser att samtliga ska ta sig vidare till semifinal. Semifinalen avgörs på lördag fm och har totalt tio finalplatser i potten. Det finns alla möjligheter att minst en av svenskarna ska ta sig hela vägen till final. Inte minst Isak har visat prov på hög kapacitet under nationella tävlingar i Slovakien tidigare under säsongen med flera pallplatser i tuff slovakisk konkurrens.

Kl.13.45 är det sedan dags för K1 dam där Monika finns med till start, hon startar som tionde, kl.13.55, i det 31 kanotister stort startfält. Strax efter att första kvalåket är kört drar det andra igång, kl.14.53, för de som inte var fullt så lyckosamma i det första. En svensk semifinalplats finns inom räckhåll även på damsidan. Precis som Isak, har Monika deltagit i några slovakiska tävlingar tidigare i sommar och presterat väl.

Följ mästerskapet

Liveresultat från alla åk hittar ni här: Resultat, Kanotslalom-EM, Prag 

Europeiska Kanotförbundet livesänder via sina youtube-kanal: Livesändning, Kanotslalom-EM, Prag

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info