Hoppa till sidans innehåll

Årets första PaddlePower-kanotister i full gång!

19 JUN 2020 00:56
I 14 klubbar runtom i Sverige är barn- och ungdomsverksamhet enligt konceptet PaddlePower i full gång just nu! Hundratals vita och gula armband förtjänas och delas ut. Och så småningom kan vi förhoppningsvis även räkna de gröna banden i hundratal!
  • Uppdaterad: 19 JUN 2020 11:33

Konceptet PaddlePower syftar till att utgöra ett stöd för ledare och ett bra sätt att underlätta och synliggöra framsteg samt motivera till fortsatt paddling för barn och ungdomar som börjar paddla. PaddlePower består av sex (hittills) olika nivåer som är fyllda med olika moment att genomföra och därmed utvecklas. Olika kanotskills är såklart en given del i upplägget, likaså delar kring säkerhet samt miljö där både ett respektfullt förhållningssätt till naturen och till sina kompisar ingår.

Efter genomförd nivå 1 belönas den aktive med ett vitt PaddlePower-armband, efter nivå 2-3 ett gult och efter nivå 4-6 det gröna. De tre första nivåerna klaras av på t.ex. en Kanotskola medan det gröna bandet förutsätter att den aktive fortsätter hela säsongen.

Just nu är 14 klubbar i full gång med sin nybörjarverksamhet där de utgår från PaddlePower. Från Luleå i norr till Malmö i söder och inom flertalet olika grenar. I Kungälv har den första veckan avklarats med första gruppen av Kantoskoledeltagare. Två band, det vita och det gula, har delats ut och förhoppningsvis är det flera som nu vill komma tillbaka till klubben, paddla mer och satsa mot det gröna bandet! 


Stolta kanotskoleungdomar som fått det vita och gula armbandet!


SUP- och K2-byte på Kanotskolan i Halmstad, skills!


Full fart även i Trollhättan, här med både Kanotskoledeltagare och föräldrar!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info