Hoppa till sidans innehåll

Årets Ledare - Talang - Kanotist

23 MAR 2021 16:15
SKFs tre utmärkelser - Årets Ledare, Årets Talang och Årets Kanotist - tillkännagavs under lördagens Förbundsmöte. Tre värdiga pristagare från en märklig fjolårssäong!
  • Skapad: 23 MAR 2021 16:15

Det var en märklig kanotsäsong som året 2020 bjöd på. Men trots förutsättningar som stramde åt och ständigt ändrades det levererades det kanotverksamhet. Som bars upp av skickliga ledare och där både nya och etablerade förmågor stod för fina prestationer. Så Kanotförbundet utmärkelser fann sina pristagare även för coronaåret 2020. När Förbundsmötet hölls i lördags var ingen av årets pristagare på plats i det digitala rummet utan det återstår att finna mer lämpliga forum att uppmärksamma dem på, helst när många kan samlas fysiskt igen! Men även om de får vänta på att ta emot hyllningar vid ett mer passande tillfälle så är det klappat och klart vilka som utsetts.

Grattis till er alla tre till välförtjänta utmärkelser

Årets Ledare 2020: Elin Boman, Skellefteå Kanotklubb

Utmärkelsen Årets Ledare tilldelas för år 2020 Elin Boman, Skellefteå Kanotklubb. Elin har under många år engagerat sig i klubbens verksamhet. En sann föreningsmänniska som gör verksamhet möjligt såväl utifrån en styrelseroll som ute på vattnet som tränare. Med stor kunskap och en naturlig trygghet skapar Elin en välkomnande miljö för alla som vill testa, fastna och fortsätta med kanot. 

Årets Talang 2020: Axel Haglund, Malmö Kanotklubb

Utmärkelsen Årets Talang tilldelas för år 2020 Axel Haglund, Malmö Kanotklubb. Sedan ett par år har Axel fastnat alltmer för Surfski. Under 2020 har nyfikenheten bytts mot satsning med deltagande i läger och tävlingar utöver den vardagliga träningen på hemmaplan. Det blev inget internationellt deltagande under 2020 p.g.a. pandemin, men väl ett par nationella där Axel visade en brant utvecklingskurva uppåt med mycket fina prestationer.

Årets Kanotist 2020: Isak Öhrström, Falu Kanotklubb

Utmärkelsen Årets Kanotist tilldelas för år 2020 Isak Öhrström, Falu Kanotklubb. Under världscuptävlingarna i slovenska Tacen visade hela den svenska truppen upp fina resultat. Bäst gick Isak som tog sig till final, väl där presterade han på topp och vann. En seger som inte bara innebar Isaks första världscupmedalj utan även den första svenska slalommedaljen i världscupsammanhang någonsin.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info