Hoppa till sidans innehåll

Årsrapporten 2020 - skicka in senast 31/1 2020

21 DEC 2019 09:00
Alla föreningar skickar varje år in en "Årsrapport" till förbundet. Nu finns 2020 års rapport tillgänglig via föreningens IdrottOnline-sida. Årsrapporten ska vara inskickad senast 31/1 2020.
 • Skapad: 21 DEC 2019 09:00

Hej alla kanotklubbar/föreningar/sällskap och allt vad vi nu heter – ni som tycker om att paddla så mycket att ni organiserar och ansluter er till SKF. Det är vi väldigt glada och stolta över att ni gör och är – tillsammans är vi Svensk kanot!

Ett medlemskap i Svenska Kanotförbundet öppnar upp för många möjligheter, dessa kommer även med några skyldigheter – däribland att årligen skicka in Årsrapporten. Just den uppgiften är just nu aktuell.

Årsrapporten 2020 finns nu tillgänglig att fylla i och skicka in via föreningens IdrottOnline-sida. Rapporten, som avser 2019 års verksamhet, ska vara inskickad senast den 31 januari 2020.

Årsrapporten 2020 – fyll i och skicka in senast 31/1

Årsrapporten 2020, som summerar föreningens verksamhet för 2019 finns nu öppen för att fylla i och skicka in till förbundet. Detta görs via föreningens IdrottOnline-sida. Precis som för många andra funktioner i IdrottOnline finns bra manualer för hur ni går tillväga för att skicka in Årsrapporten, här: https://support.idrottonline.se/support/solutions/articles/11000034389-skapa-och-skicka-in-arsrapport

 Ni loggar alltså in på föreningens IdrottOnline-sida. Väl där klickar ni på ”Administration”, sedan på ”Årsrapporter” och sen på ”Skapa rapport”. Där fyller ni sedan i svaren på de tio frågorna. Vi listar även frågorna här i mailet men det är via IdrottOnline-sidan ni skickar in svaren.

Årets frågor samt syfte med respektive fråga

 1. Ange e-postadress/er för kontakt med föreningen
  För att stämma av kontaktadress. Här vill vi även be er att kolla att ni har aktuell kontaktadress inskriven i IdrottOnline.
 2. Ange föreningens fakturaadress. OBS! Gärna e-post. Anges e-post kommer fakturor från SKF att skickas per e-post på angiven adress.
  För att stämma av fakturaadress. Vi skickar gärna fakturor via e-post, så om ni har en lämplig e-postadress att ta emot fakturor på, ange den.
 3. Ange föreningens totala antal medlemsadresser. En familj kan utgöra fyra medlemmar men endast en medlemsadress.
  SKF baserar sin medlemsavgift på antal medlemsadresser. Medlemsavgiften beslutas av årsmötet. 2019 fastställdes den till 200 kr i grundavgift samt 80 kr/medlemsadress.
 4. Ange föreningens totala antal medlemmar.
  För att stämma av antal medlemmar. För de föreningar som har ett uppdaterat medlemsregister i IdrottOnline är denna siffran samma som för den automatiska sammanställningen i rapporten. För de föreningar där siffrorna diffar finns ett jobb att göra.
 5. Inom vår förening bedriver vi paddling inom grenen/grenarna?
  För att stämma av inom vilka grenar vi har verksamhet.
 6. Bedriver ni verksamhet för barn och ungdomar? 
  För att stämma av hur många föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet.
 7. Bedriver ni verksamhet för vuxna?
  För att stämma av hur många föreningar som bedriver verksamhet för vuxna.
 8. Bedriver ni paddling för personer med funktionsnedsättning?
  För att stämma av hur många föreningar som kommit igång med en verksamhet för personer med funktionsnedsättning.
 9. Från och med den 1 januari 2020 träder beslutet ikraft att alla nya ledare som har regelbunden eller direkt kontakt med barn och ungdomar ska visa upp ett begränsat registerutdrag. Har ni lyft frågan i er förening och skapat en struktur för att hantera den uppgiften?
  Detta beslut togs 2019 och gäller för hela idrotten. Vi lyfter in frågan för att nå ut med informationen och påminna om uppgfiten även via Årsrapporten.
 10. 2020 kommer möjligheterna att söka bidrag att göras om (ex. kommer inte "Idrottslyftet" att finnas kvar). Det blir än mer aktuellt för föreningen att ha en god kontakt med sitt RF/SISU-distrikt. Har ni i er förening en etablerad kontakt med ert RF/SISU-distrikt?
  Det finns goda möjligheter till stöd via RF/SISU-distrikten. De finns över hela landet och har en ansvarig ”Kanot-kontakt” som kan ge er stöd inom utbildning, utveckling, projekt etc. Denna fråga är extra aktuell i och med att fler av de projektstöd som finns att söka för idrottsföreningar görs om inför 2020, där har både SKF och RF/SISU-distrikten god insikt och kan ge värdefullt stöd.
Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info