Hoppa till sidans innehåll

Både upp och ner - blandade känslor i Ryssland

21 MAJ 2021 18:43
Det blev en berg- och dalbanedag i Ryssland. De båda Världscup-K2orna stod för strålande insatser och tog dubbla silver! För K1orna i OS-kvalet räckte det inte riktigt till och Sverige tog inte någon ytterligare plats till Tokyo.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 18:43

Det blev dubbla svenska världscupmedaljer idag när tävlingarna drog igång i Barnaul, Ryssland! Parallellt avslutades även OS-kvalet, som utgjorde sista chans att kvala till Tokyo.

Inget svenskt OS-kval

Dagen inledddes dock med avslutningen av OS-kvalet där finalerna stod på schemat. Under gårdagens semifinaler svarade Moa Wikberg (K1 200 m) och Martin Nathell (K1 1000 m) för mycket fina prestationer när de vann sina respektive lopp och tog sig vidare till final.

Att finalerna skulle bli tuffa var givet på förhand. Moa var först ut, paddlade bra men mäktade inte med att blanda sig i den absolut toppstriden. Hon slutade fyra, drygt 1,5 sekunder efter ryskan Natalia Podolskaia som vann och tog den sista kvalplatsen till OS.

Martin Nathell var med i den sextett som utkristalliserades halvvägs in i 1000 m-loppet. Krafterna räckte dock inte till under den sista delen. Kinesen Dong Zhang kom starkast av alla mot slutet och spurtade fram till seger och en kvalad plats till Tokyo. Martin paddlade in på en sjätteplats, runt 4 sekunder bakom Zhang.

Efter tävlingarna i Ryssland står det klart att Sverige har två klara kanotister till Tokyo; Linnea Stensils och Petter Menning. Sverige har även en kvalad kvotplats inom slalom men här är ännu ingen uttagen av SOK och en plats till Paralympics men även här har Svenska Paralympiska Kommittén ännu inte tagit ut någon ännu.

Duo i silverduo genom Dennis/Albert & Melina/Johanna

Samtidigt som OS-kvalet avslutades inleddes världscupen. För de svenska K2-paren började tävlingarna mycket bra. Melina Andersson och Johanna Johansson tog silver på K2 200 m. En prestation herrduom Dennis Kernen och Albert Petersson sedan följde upp och tog dagens andra silver!

Flera K1:or inledde också tävlingarna idag. Bl.a. är Petter Menning klar för morgondagens A-final efter seger i sin semifinal. Theodor Orban tog sig vidare till B-final efter en femteplats i sin semi. Melina Andersson, Martin Nathell och Theodor Orban tog sig alla vidare från försöket till semifinal på K1 500 m. 

Nya medaljchanser väntar när tävlingarna fortsätter under helgen, det finns många svensklopp att se fram emot.

Följ tävlingarna

Information om, och länkar till, livesändningar och resultat från Barnaul hittar ni på ICFs sida för tävlingarna: OS-kval och Världscup II, Barnaul

Följ även landslaget via via deras facebook-sida eller insta-konto.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info