Hoppa till sidans innehåll

Besättningsregattan 2021

28 SEP 2021 16:22
Katrineholm och Djulösjön bjöd på strålande höstväder när 200 kanotister samlats för att paddla regionskampen i Besättningsregattan tillika final Svenska ungdomscupen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2021 16:22

Det bjöds på ren och skär kanotpropaganda när 200 kanotister gjorde upp om regionskampen på Besättningsregattan i Katrineholm. Den gång var tävlingen uppdelad på 3 regioner istället för 4 som tidigare, det innebär att 9 banor kunde användas och regionerna hade lättare att få ihop besättningar i alla klasser och alla får paddla lite mer. Samtidigt var de seniorer som aspirerar på landslaget på plats för att köra testlopp i besättning vilket ramade in helgen från de allra yngsta till våra allra bästa med de nyblivna världsmästarna Martin Nathell och Dennis Kernen i spetsen.
Besättningsregattan är en tävling som älskas av ungdomarna, för många av de yngre är det kanske den första helgtävlingen en bit hemifrån. Här paddlar man med kanotister från andra klubbar, i alla brunnar och i andra kanoter än de man är van med. Väldigt lärande både paddlingmässigt och inte minst socialt där nya bekantskaper stiftas.  I några av loppen de sk Supermixloppen blandas seniorer, juniorer och ungdomar, tjejer och killar i samma K4. Våra nyblivna världsmästare ställer upp för sin region och kliver ner i samma kanot som kanske en 11årig tjej eller kille, detta är svensk kanotsport och ungdomsidrott när den är som allra bäst! I det sista mäktiga uppvisningsloppet startar regattans samtliga deltagare  i en och samma start, K2:or, K4:or, tjejer, killar, unga och seniorer huller i en och samma start, häftigt!

Resultatet kommer helt klart i andra hand denna helg men i regionsmatchen vann denna gång region Syd-Väst före Stockholm-Nord och Öst.På lördagskvällen var det prisutdelning för årets Svenska ungdomscup och totalcuperna som ingår där. Prisutdelare var våra nyblivna världsmästare Martin och Dennis, prisutdelningen föregicks av de fick igenom en mänsklig tunnel där 150 ungdomskanotister och ledare ställt upp i två led med paddlar som hålls i kors över, en mäktig känsla! Det blev sedan intervju och ytterligare hyllningar av världsmästarna innan prisutdelningen av årets pristagare genomfördes.
På det hela taget en fantastisk kanothelg!

Klicka här för att se årets pristagare >>Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info