Hoppa till sidans innehåll

Bidrag att söka i satsning på idrott för äldre

17 NOV 2020 11:44
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 11:44

Är din kanotförening med i Kanotförbundet? Har föreningen fler än fem aktiva medlemmar som är över 65 år? Riksidrottsförbundet erbjuder föreningar att söka ett engångsbidrag inom satsningen Idrott för äldre. För att söka medel ska föreningen ha verksamhet, eller ha haft verksamhet från 1 januari 2019, för målgruppen. Ansökan stänger 30 november.

Här är exempel på vad idrottsverksamhet kan vara:

• En träningsgrupp eller ett lag som träffas regelbundet och tränar och/eller tävlar (t ex en grupp som utövar löpning, boule eller skateboard tillsammans).

• En ledarledd aktivitet som föreningen arrangerar och som deltagare kan anmäla sig till (t ex cirkelträning, seglarskola och danskurs).

• En aktivitet som föreningen möjliggör genom att erbjuda tillgång till lokal/anläggning/utrustning (t ex bokning av bana/tid i en rackethall eller golfbana, träning i gym eller klätteranläggning, och hyra/lån av kajak eller annan utrustning).

• En tävling eller uppvisning som föreningen arrangerar (t ex turnering, klubbmästerskap, motionslopp och våruppvisning).

Läs mer om satsningen och hur ni ansöker här.

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info