Hoppa till sidans innehåll

Dag Johansson ny Generalsekreterare i Kanotförbundet

10 JAN 2020 10:38
Processen att utse vem som skulle få uppdraget som ny GS blev en delikat uppgift för styrelsen. Nu är beslutet fattat och vi kan presentera Dag Johansson som träder in i sin nya roll i mars.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2020 10:38

Under hösten annonserades tjänsten som Generalsekreterare för SKF ut, varpå en intervjuprocess tog vid. Nu är det klart att Dag Johansson tillträder som ny GS och efterträder Anders Danielsson, som under året kommer att gå i pension.

- Det känns kul, nytt och spännande, sammanfattar Dag Johansson. De senaste åren har jag jobbat tätt ihop med Anders så jag har en bra bild av vad rollen som GS innebär. Jag brinner verkligen för kanot och paddling i alla dess former och på alla nivåer. Att få vara med och leda den fortsatta utvecklingen är en ynnest och något jag ödmjukt ser framemot.

Idrottskunskap och idrottserfarenhet

Dag har en kandidatexamen i Idrottsvetenskap från Malmö Universitet och har sedan examen 2007 jobbat inom idrotten på olika nivåer. Till en början i sin moderklubb Luleå Kajakklubb innan han anställdes som föreningskonsulent på SKF mellan 2008-2010. Därefter arbetade han knappt fem år som idrottskonsulent på Norrbottens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna innan han åter kom tillbaka till SKF 2015. De senaste fem åren har han haft en bred roll inom förbundet med flera olika ansvarsområden och arbetsuppgifter. Allt från elit, motion och friluftsliv till barn- och ungdomsverksamhet samt utbildningsfrågor.

Dag har ett brett kontaktnät inom idrottsrörelsen i allmänhet och kanotsverige i synnerhet. Genom sina föreningskontakter har han god kännedom om verksamheten på klubbnivå. Även insikten i, och kontakten med, våra kommittéer samt både anställda och ideella krafter gör att Dag har god inblick i förbundets roll och verksamhet.

Idrott och friluftsliv även privat

Dag bor i Luleå med frun Helene och barnen Hjalmar och Ebbe. En aktiv fritid med mycket idrott och friluftsliv upptar stor del av familjens tid. Även om det för egen del blir mindre träning och paddling än under elitsatsningen i mitten av 00-talet är Dag fortfarande aktiv och gör årligen enstaka besök på tävlingsbanan.

Tillträder 1 mars

Planen är att Dag tillträder som GS den 1 mars. Anders Danielsson kommer att fortsätta sin anställning under en period, fram tills dess att en nyrekrytering av den tjänst som Dag tidigare haft är genomförd. Vad den tjänsten ska innefatta och hur den ska utformas kommer nu att diskuteras och sedan annonseras ut.


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info