Hoppa till sidans innehåll

Dags att börja träna inför Fysmästerskapen 2023

16 NOV 2022 15:54
Mellan 14 januari–5 februari är det dags för vinterns stora utmaning – Fysmästerskapen 2023. Var med och utmana dig själv, dina kamrater och paddlare från andra klubbar. I år presenterar vi flera spännande nyheter – häng med!
  • Uppdaterad: 16 NOV 2022 15:54

Precis som tidigare går tävlingen ut på att kora "Sveriges mest vältränade paddlare och klubb" – nytt för i år är att utmaningen är öppen för alla – oavsett gren. Nu har ni alltså chans att inte bara tävla mot era vanliga konkurrenter, utan även möjlighet att utmana resten av kanot-Sverige. Nu är det upp till bevis vilken gren som har den mest vältränade paddlaren – ni hänger väl med? 

Delmomenten som ingår i tävlingen är funktion, styrka, uthållighet och ergometer. Nytt för 2023 är klassen Para – samma delmoment, men justerade övningar. Alla övningar hittar ni i en pdf här

Nytt för i år är även att Fysmästerskapen genomförs i samarbete med STC – För att underlätta träningen inför ­Fysmästerskapen erbjuder STC 1 månad gratis träning på sina gym runt om i Sverige. STC och SKF-anslutna klubbar sammanstrålar på 25 orter – berörda klubbar kommer kontaktas av SKF. 

STC-dagen 28 januari 2023
För att skapa uppmärksamhet kring Fysmästerskapen och samarbetet mellan SKF och STC genomför vi en STC-dag där vi samlar kanotister från Jönköping för att göra testerna på ett STC-gym i Jönköping den 28 januari 2023. 
Det står alla deltagare fritt att även på andra orter i Sverige vara med och göra era tester den 28 januari – antingen på ett STC-gym eller på klubben.

Mer information
All information kring Fysmästerskapen 2023 hittar ni på vår sida för tävlingen här.

Information kring Fysmästerskapen samt instruktioner och genomförande av tävlingsmomentent finns i en pdf här.

Stort lyckat till!

 

– – 

STC är en gymkedja som finns på orter runt om i hela Sverige. Sedan hösten 2022 är STC en av Kanotförbundets samarbetsparterns.
Läs mer om STC här

 

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info