Hoppa till sidans innehåll

Dags för surfski-EM på Sardinien

15 SEP 2022 08:00
Den svenska truppen är på plats i Cagliari, Sardinen för att tävla i Ohana Mana Cup, där även Europeiska Mästerskapen sak avgöras. Tävlingarna pågår mellan 15–18 september.
  • Skapad: 15 SEP 2022 08:00

Ohana Mana Cup är en tävling i disciplinen Canoe Open Racing som går i Cagliari på Sardinien. Tävlingen erbjuder ECA Ocean Racing European Championships i de officiella klasserna U18, U23 och Senior. Utöver det är det race i promotionella/inofficiella klasser såsom U16, SS2 och Masters. 

Totalt är det 19 svenskar på plats i Italien för att tävla, varav sju – två damer och fem herrar – är uttagna att representera Sverige på EM. På damsidan finns förhoppningar om att Emma Levemyr ska tunna toppa fjolårets EM-resultat där hon kom fyra. Herrarna Aaron von Beinke och Nils Wikander Karls, som inte tävlat i seniorklassen så länge, bör kunna klättra i resultatlistan jämfört mot föregående år då de fortfarande tar stora kliv. 

När det gäller Elsa Ohrås och Axel Haglund har de haft en tuff säsong med bland annat covid, det återstår att se hur de står sig i konkurrensen. Ungdomarna Jakob Odebrink och Otto Nyström gör sitt första EM och är på plats för att se och lära. Och förhoppningsvis inspireras till fortsatt satsning inom surfski. 

 

Landslagstruppen
Senior
Nils Wikander Karls
Aaron von Beinke
Emma Levemyr 

U23
Axel Haglund
Elsa Ohrås 

U18
Jakob Odebrink
Otto Nyström 

 

Följ tävlingarna
Mer information hittar ni på arrangörens hemsida här.

Program och banorsträckning för de olika racen här.
Startlistor och resultat här.

 

Kontakt 
Emma Levemyr
Förbundskapten 
Mail This is a mailto link
Mobil 076-813 11 63

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info