Hoppa till sidans innehåll

En fin människa och stor kanotist har lämnat oss

23 JUN 2021 12:54
I lördags den 19 juni somnade Ove Emanuelsson in efter en tids sjukdom. En väldigt fin människa och en fantastisk kanotist har lämnat oss, vila i frid Ove.
  • Skapad: 23 JUN 2021 12:54

Under årtionenden har Ove varit en centralfigur inom Svensk kanot, såväl som ledare på förbunds- och föreningsnivå som aktiv kanotist med stora framgångar på meritlistan. Inom Kanotfamiljen minns vi honom som en entusiastisk person med stort engagemang både när det kom till olika utvecklingsfrågor och till hans egen satsning. Vi är många som har Ove att tacka för mycket.

Ove är en av Sveriges mest framgångsrike C-paddlare någonsin. Han deltog i tre OS, Rom 1960, Tokyo 1964 och Mexico City 1968. Det blev som bäst en 4:e plats i Rom 1960, då endast 19 år gammal. Han växlade sedan över alltmer till kajak där han under många år tävlade framgångsrikt i Mastersklassen med ett flertal VM-medaljer under 2000-talet. Mer om Oves OS-prestationer finns att läsa på Sveriges Olympiska Kommittés hemsida.

Efter sin elitkarriär var han aktiv i förbundsfrågor och ingick under många år i förbundsstyrelsen, där han framför allt engagerade sig i regelfrågor.

Ove tävlade först för Jönköpings KK, och var sedan en av grundarna av Tibro KK. Han var också med och startade Göta Kanalloppet och var tävlingsledare för loppet i 20 år, ett lopp som fortfarande lever kvar till glädje för många paddlare. 

Under många år var han aktiv och drivande i veteran/masterskommittén och också i Slätvattenkommittén Bredd. Hans engagemang präglades alltid av stor närvaro och skärpa. 

Tack för allt Ove Emanuelsson, våra varmaste tankar till familj och anhöriga.

Ove med masterskompisar.jpg
Ove, bak till vänster, här på Masters-VM i Maraton tillsammans med goda vänner.
Ett VM där Ove för övrigt tog guld i H75-klassen.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info