Hoppa till sidans innehåll

Enkätsvar önskas - Relationer och kommunikation mellan ledare och idrottare

14 AUG 2019 10:20
Forskare vid Umeå Universitet genomför en studie på ämnet "Relationer och kommunikation mellan ledare och idrottare" där de gärna önskar få in svar från bl.a. kanottränare.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2019 10:20

Hur tränare/ledare interagerar med sina aktiva är av stor vikt för såväl motivation till fortsatt utövande som för idrottslig utveckling. Det är även temat för en forskningstudie som genomförs vid Umeå Universitet. Inom ramen för studien önskas enkätsvar från aktiva tränare, bl.a. från kanotidrotten, oavsett kanotgren. Är du tränare inom kanot - ta dig gärna tiden att svara på enkäten.

Information om studien och enkäten  

Louise Davis, universitetslektor på inst. för psykologi utför ett forskningsprojekt om ledarskap inom idrott. Studien är finansierad av Centrum för idrottsforskning (CIF) och genomförs i samarbete med Institutionen för psykologi och Idrottshögskolan vid Umeå universitet.

Syftet med forskningsprojektet är att undersöka:

  • relationer mellan tränare och idrottare
  • tränararnas uppfattningar om interaktionen mellan idrottare
  • tränarnas kommunikationsmönster

Vi söker 300 ungdomsledare (för barn 13 år och uppåt) samt ledare för elitlag som kan tänkas fylla i en enkät i ovanstående syfte. Enkäten tar ca 10 min att fylla i.

Är du en ledare eller känner någon som är ledare - hjälp oss gärna genom att fylla i enkäten/skicka den vidare till en ledare. Alla svar är anonyma och kommer att behandlas konfidentiellt.

Dina svar kommer att hjälpa forskarna att förstå hur idrottsledare och idrottare kan behålla och utveckla effektiva relationer som i sin tur leder till positiv prestation och utveckling.

Enkäten

Ni hittar enkäten här: Enkät, Relationer och kommunikation mellan ledare och idrottare

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info