Hoppa till sidans innehåll

Erasmus-projekt summerar året

02 DEC 2020 19:02
Det första projektåret för Freedom on Water är snart till ända. Nätverksgruppen summerade året och hoppas på nya möjligheter för det internationella projekt om paddling för personer med funktionsnedsättning.
  • Skapad: 02 DEC 2020 19:02

Freedom on Water är ett 2-årigt projekt som finansieras med hjälp av Erasmus+ Sport-bidrag och de deltagande organisationerna. På grund av Coronapandemin blev det inte riktigt som projektdeltagarna hade planerat. Det första målet för projektet var att samla och etablera ett expertnätverk. Första träffen var planerad till slutet av mars i Stockholm och andra träffen i Polen i september. Istället har nätverkets deltagare fått lära känna varandra och arbeta ihop sig via TEAMS. Kartläggning av hur det ser ut med kanotverksamhet för personer med funktionsnedsättning har gjorts, för att ge en bild av utgångsläget i respektive land. Både tävlingsverksamhet och breddverksamhet har diskuterats. Varje organisation har även gjort en SWOT-analys utifrån projektets mål. Två öppna kortföreläsningar har anordnats, också de på TEAMS. Föreläsarnas presentationer finns på hemsidan (som fortfarande är under uppbyggnad).

Nätverket består av personer från Sverige, Danmark, Finland och Polen, och har tillsammans en otroligt stor mängd kunskap och expertis inom området. Projektet har som mål att etablera nätverket, kontakta lokala klubbar och organisationer och stötta dem med idéer, kunskap och metoder för att göra det möjligt och roligt för personer med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning att paddla.

Vill du veta mer om projektet, eller vill du att din klubb ska utveckla aktiviteter för målgruppen? Kontakta Katinka, epost This is a mailto link telefon 0766-114303.

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info