Hoppa till sidans innehåll

Erik Holmer OS-nia, högg på medalj!

30 JUL 2021 10:05
I en spännande OS-final paddlade Erik Holmer in på en niondeplats. En fantastisk prestation där det även fanns medaljchans, Erik hade tredje snabbaste paddeltid!
  • Skapad: 30 JUL 2021 10:05

Vilken OS-debut Erik Holmer stod för! I förrgår säkrade han en plats till semifinalen. Väl där lyfte han sig ytterligare, fick ut sin kapacitet och tog sig hela vägen till final. Ett historiskt ögonblick, aldrig tidigare har Sverige paddlat en OS-final i Kanotslalom.

Det blev en spännande final där Erik var först ut. Han stod för ett snabbt åk i banan som innehöll många svårigheter som utmanade stora delar av finalfältet. Erik lyckades dock hålla linjen och farten uppe. Dessvärre fick han, efter videogranskning tilldömt en missad port. Ödesdigert då det resulterar i 50 sekunders tillägg. Faktum är att Erik hade tredje snabbaste tid av alla i finalen och utan den hårsmånsmissade porten hade han slutat fyra (Erik hade ett islag utöver portmissen = 2 tilläggssekunder). 

Oavsett en mycket stark OS-tävling av Erik, han visade att han hör hemma i den yppersta eliten och har kapacitet för nya finaler och nya medaljmöjligheter.

Tjeckiens Jiri Prskavec, den stora förhandsfavoriten, infriade förväntningarna och tog en överlägsen seger. Slovakiens Jakub Grigar paddlade hem silvret och Hannes Aigner, Tyskland, knep bronset.

Grattis till en grym prestation, Erik. Inspirerande för sprintkanotisterna Linnea Stensils och Petter Menning som nu har flyttat in i OS-byn och drar igång sina tävlingar på måndag och tisdag.

OS final 2021 Resultat.PNG
OS-finalen 2021 i resultatform. 

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info