Hoppa till sidans innehåll

Erik Holmer visade form i Slovenien!

19 APR 2021 09:20
Tre slalomsvenskar var på plats i Slovenien för världsranking- tillika uttagningstävlingar hölls i helgen. Nyköpingspaddlaren Erik Holmer stod för fina race och paddlade slutligen hem en fjärdeplats.
  • Skapad: 19 APR 2021 09:20

Helgens slalomtävlingar i Slovenien var en ICF Rankingtävling och utgjorde även uttagningstävling för det svenska landslaget. På plats fanns Max Karlsson, Fredrik Wahlén och Erik Holmer som gjorde upp om två platser till den svenska EM-truppen till mästerskapet som avgörs i Ivrea andra helgen i maj. Sedan tidigare är Isak Öhrström uttagen till EM efter sina prestationer under fjolårssäsongen.

Erik Holmer har visat att formen är på gång under våren och fortsatte att ta steg framåt även under helgen. Han stod för ett snabbt och felfritt förstaåk i kvalet vilket gav honom en total tredjeplats och en säker plats i söndagens semifinal. Den felfria, d.v.s. utan islag som resulterar i tidstillägg, och snabba paddlingen fortsatte under söndagen. I semifinalen paddlade Erik in på en niondeplats och tog därmed en av de tio finalplatserna. Framme i finalen avslutade han tävlingen på bästa sätt med att paddla in på en fjärdeplats! 1.77 sekunder bakom vinnande italienaren Giovanni de Gennaro som vann övertygande trots ett islag. Det var slovakiskt på andra- och tredjeplatsen dit det endast skiljde fyra respektive två tiondelar för Eriks del, ytterst nära en pallplats med andra ord.  

Även Fredrik Wahlén tog sig till söndagens semifinal direkt i lördagens första kvalåk. Ett rent åk utan islag gav honom en 23:e plats och därmed marginal ner till den 30:e och sista semiplatsen i förstaåket. Fredrik öppnade även semifinalen kliniskt och paddlade felfritt första halvan av banan. Den elfte porten orsakade dock problem vilket ledde till en missad port vilket resulterar i 50 sek tillägg. Efter portmissen avslutade Fredrik andra halvan av banan felfritt men 50-tillägget tryckte såklart ner honom i resultatlistan där det slutligen blev en 35:e plats.

Fredrik_Slalom_Tacen 2021.jpg
Banan i Tacen från en tävlandes pespektiv, här i form av Fredrik Wahlén

Max Karlsson var ett islag ifrån semifinal i det första kvalåket. I port 12 kom ett islag och därmed 2 sek tillägg. I mål var han 36:a och därmed utanför de 30 direktplatserna till semifinal, 1.82 sek från semifinal. De 50 paddlare som inte nådde semifinal i förstaåket gjorde upp om de tio sista semifinal-platserna i det andra kvalåket. Max stod för ett rent åk utan islag men i mål saknades runt sju sekunder för att klämma sig in på topp 10.

Max_Tacen_2021.jpeg
Max Karlsson in action!

Helgen resultat

Alla resultat från helgen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info