Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ett år fullt med rörelse på vattnet!

22 DEC 2021 15:59
2021 lider mot sitt slut och vi kan summera ett häftigt år med Svensk kanot, trots de utmaningar som pandemin inneburit. Många har paddlat, många har kommit i rörelse!
  • Skapad: 22 DEC 2021 15:59

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och flertalet Specialidrottsförbund, däribland Kanotförbundet, driver Svenska Spel initiativet Framåt för fler i Rörelse. När vi summerar 2021 i ett fler-i-rörelse-perspektiv kan vi, trots vissa pandemiutmaningar, konstatera att allt fler har kommit i just rörelse tillsammans med oss. En glädjande utveckling som har goda förutsättningar att vara fortsatt positiv när vi tar oss an kommande år. Trots en, till stora delar coronarelaterad, nedgång i aktivitetsstatistik hos våra klubbar har vi sett till antal medlemmar haft en tillströmning. Efter säsongen var vi runt 1500 medlemmar fler än i våras. Prova-på-aktiviteter, kanotskolor, vuxenkurser och andra liknande initiativ har tagits för att ge människor i olika åldrar möjlighet att prova, och fastna för, paddling i olika former.

Just rekryteringsarbetet, att ständigt skapa goda förutsättningar för deltagande och aktivitet inom vår rörelse är en grundläggande framgångsnyckel i vår verksamhet och även andemeningen i Framåt för Fler i Rörelse-satsningen. Det finns mängder av olika sätt att nå ut till nya målgrupper. Strandbesök med prova-på-möjligheter, lättillgängliga motionslopp, attraktiva kanotskolor och skolpaddlingar är några initiativ som tagits på både etablerade och nya platser under 2021. Och oavsett form och innehåll på prova-på-verksamheten är trygga och inspirerande ledare helt avgörande för att skapa en första positiv kontakt med paddling som aktivitet. Här har en del värdefulla insatser gjorts under året, bl.a. med lyckade digitala utbildningar. Något vi kommer att fortsätta utveckla framåt för att öka möjligheterna för ännu fler att ta del av vår verksamhet.

Vi fortsätter framåt, för fler möjligheter för fler att paddla och komma i rörelse tillsammans med oss!

 

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info