Hoppa till sidans innehåll

Examinatorträff i Nyköping

20 OKT 2020 11:52
Närmare femtio kajaker i alla färger, och ett par kanadensare, fyllde upp strandkanten och gräsplanen vid Vattensportens hus. Årets examinatorträff var igång, och det var dags att genomföra de praktiska examinationsmomenten.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 11:52

Den gångna helgen var det dags för Paddelpassets examinatorer att träffas i Nyköping för att diskutera och praktisera examinationer i Paddelpasset.

På lördagen sken solen och en svag vind bjöd på riktigt bra förhållanden för att genomföra de praktiska momenten på vattnet. Ett antal externa kandidater kom från Malmö i söder till Stockholm i norr och från väst- till östkust, och ställde upp så att examinatorerna kunde utföra sina planerade examinationsmoment. Växjö kanotklubb kom med inte mindre än fem kandidater, som alla var taggade att utveckla klubbens friluftspaddling och sina egna färdigheter.

Examinatorträff 2020

På en workshop på söndagen fick examinatorerna paddla K2, vilket de flesta inte var vana vid, och analysera framåtpaddling. Årets träff hade turen att ha med en slätvattenexaminator, Linus Ahlin Hamberg, som passade på att visa hur framåtpaddling i en snabb racingkajak ser ut.

Alla som examinerar Paddelpasset från grön nivå och uppåt behöver delta på en träff minst vart tredje år för att upprätthålla sin behörighet. Träffen syftar till att standardisera bedömningar och få en gemensam referensram för vad som kännetecknar de olika nivåerna inom Paddelpassets tre delar teknik, säkerhet och miljö.

Förutom de praktiska delarna, ägnades tid åt diskussioner och reflektioner om nivåbedömning, förutsättningar för kandidaterna att förbereda sig, likheter och skillnader mellan olika typer av kajaker och mycket annat. Samtalen bidrog till nya perspektiv och gav viktiga medskick till Kanotförbundets fortsatta arbete för att utveckla och driva vidare Paddelpasset, och hur vi tillsammans gör jobbet att få kanotister att vilja paddla bättre, säkrare och ha roligt på vägen.

Teori examinatorträff 2020

Har du gått en ledar- eller tränarutbildning, vill du gå vidare och inte bara förmedla kunskap utan också kunna bedöma kunskap? Lär mer om hur du blir examinator inom Paddelpasset här.

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info