Hoppa till sidans innehåll

Femteplats i debuten för Isak Öhrström

31 MAR 2021 07:00
Under den gångna helgen öppnade tre av våra landslagskanotister från 2020 upp säsongen med tävlingar Slovenien. Isak Öhrström lyckades bäst och paddlade in på en fin femteplats i finalen!
  • Uppdaterad: 31 MAR 2021 07:00

ICF Rankingtävling i slovenska Solkan lockade många deltagare från ett tiotal länder. Däribland tre svenska landslagskanotister som varvar upp inför en spännande säsong. Isak Öhrström, Erik Holmer och Monika Mitasikova var alla på plats och öppnade upp säsongen med mersmak. 

Isak Öhrström hade ett sämre förstaåk i kvalet men tog sig sedan vidare till semifinal via andraåket. I semifinalen stod han för ett rent åk (utan islag i portarna, något som resulterar i + 2 sek tillägg) och knep en finalplats genom att bli sjua i semin där tio finalplatser låg i potten. Väl i final kom helgens bästa race med ytterligare ett rent åk och dessutom extra fart. Det slutade med en fin femteplats, 2.73 sek upp till vinnande hemmapaddlaren Tine Kancler.

Erik Holmer öppnade tävlingen starkt med att bli trea i första åket och säkrade därmed en direktplats till semifinalen. Efter det fina kvalåket grusades dock möjligheterna till en framskjuten placering via ett misstag där bedömningen blev portmiss och därmed omöjliga 50 sek tillägg. Det är små marginaler som avgör och denna gång var de inte på Eriks sida. 

Monika Mitasikova tog sig till semifinal via andraåket. I semifinalen rubbades rytm och fart av två islag och det blev slutligen en 25:e plats, dryga elva sekunder från den tionde och sista finalplatsen.

Alla resultat från helgens tävlingar finns att ta del av här

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info