Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Förarbevis för vattenskoter

08 DEC 2020 10:52
Kanotförbundet är en av de organisationer som drivit frågan om att reglera vattenskoterkörandet i någon form. Regeringen lägger nu fram ett förslag om att förarbevis ska införas för vattenskoter from 15/7 2021.


  • Uppdaterad: 08 DEC 2020 10:52

Kanotförbundet är en av de organisationer som drivit frågan om att reglera vattenskoterkörandet i någon form. Det har på flera platser varit stora problem med vattnenskotrar då de åkat stort de senaste åren, ofta med förare utan sjövana och erfarenhet av att framföra snabba farkoster på vatten.

Regeringen har nu lagt ett och vill införa krav på förarbevis från sommaren 2021.
"För att öka sjösäkerheten vill regeringen införa hårdare krav för att köra vattenskotrar. Det ska bli obligatoriskt med förarbevis och utbildning för att köra vattenskoter, och idag remitteras förslaget som är tänkt att införas sommaren 2021."

I förslaget lyfts även en förväntad effekt som vore efterlängtad och uppskattad från paddlare;

”Övriga medborgare som vistas på, i eller i närhet av vatten där vattenskoter framförs kan i högre grad förvänta sig att vattenskotrar framförs på ett mer ansvarsfullt sätt och med ökad hänsyn till omgivning och miljö. Övriga medborgare bedöms inte träffas av några kostnader till följd av regleringen.”

Läs förslaget i sin helhet här >>

Kanotförbundet är en av remissinstanserna som förslaget skickats till, senast den 4 februari 2021 ska remissvar skickas in. Har ni som kanotförening eller Godkänd Kanotcentral synpunkter på förslaget får ni gärna skicka in dessa till This is a mailto link.

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info