Hoppa till sidans innehåll

Från 1/1 2020 - begränsat registerutdrag för nya ledare träder ikraft

26 SEP 2019 13:05
Från den 1/1 2020 träder beslutet om att föreningar ska begära in begränsat registerutdrag från ledare för barn och ungdomar ikraft. Hög tid att inleda arbetet med denna rutin i föreningen!
  • Skapad: 26 SEP 2019 13:05

Under Riksidrottsmötet 2019 beslutade svensk idrott att alla inom idrotten som kommer i regelbunden direktkontakt med barn och ungdomar (upp till 18 år) ska begära ut ett begränsat registerutdrag och visa upp för föreningen innan hen inleder sitt ledaruppdrag.

Den 1 januari 2020 träder detta beslut ikraft, vilket påverkar alla idrottsföreningar i Sverige. Bakgrunden är, kort summerat, givetvis att stärka en del av arbetet med att skapa en trygg miljö för våra idrottande barn.

Varje förbund och förening äger själva ansvaret att sätta sig ner och se över hur man önskar jobba med rutinen och sätta upp en struktur. Vi rekommenderar att ni utser ett par ansvariga som sätter sig in i frågan och kan vägleda resten av föreningen, gott stöd finns att få och all nödvändig information hittar ni i länkarna nedan. 

Vanliga frågor och svar, länkar till dokument och andra sidor samt mycket nyttig information i övrigt kring begränsat registerutdrag hittar ni här.

 

Det finns många fler delar som kan, och bör, arbetas igenom i föreningen för att skapa en trygg idrott. Riksidrottsförbundet har samlat värdefull information och handledning på sin sida för Trygg Idrott. Önskar ni stöd i frågorna är ni välkommen att kontakta Dag Johansson på SKF eller ta kontakt med er Idrottskonsulent på ert SISU Idrottsutbildarna-distrikt.

För en fortsatt trygg och välkomnande kanotidrott!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info