Hoppa till sidans innehåll

Fullt ös för Slalomtoppen på VC IV i Tyskland!

30 AUG 2019 10:43
Kanotslalomens (inkl. Extremslalom) världscup drar vidare och är på plats i tyska Markkleeberg. Max Karlsson, Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Monika Mitasikova finns på plats.
  • Skapad: 30 AUG 2019 10:43

Idag, fredag, körs kvalåken i Kanotslalom-disciplinen. Men redan i onsdags drog världscuptävlingarna igång med Extremslalom-kval som sätter scenen inför söndagens kvartsfinalsrundor som summeras upp i två semifinaler och därefter final för de fyra främsta paddlarna. Både Max Karlsson och Fredrik Wahlén fanns med på startlinjen i onsdags och stod för två mycket fina kvalpaddlingar då de slutade på en tredje och fjärde plats.

Både Max och Fredrik kör även Kanotslalomen där de får sällskap av Isak Öhrström i herrklassen och i damklassen startar Monika Mitasikova. Kvalen avgörs alltså idag. Lyckas man inte knipa en semifinalplats i förstaåket finns ytterligare en chans i det andra. Sedan väntar semifinal och final för damklassen under lördag medan herrarna får vänta till söndagen för semifinal- och finalpaddling. Förhoppningsvis finns några svenska kanotister med när det drar ihop sig!

Följ Världscup IV

Livesändningar, liveresultat och mer info hittar ni här: VC IV, Markkleeberg

Följ även Kanotslalomlandslaget via deras facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info