Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Persson

Glädjande beslut för tävlingssugna barn, ungdomar och juniorer

28 APR 2021 16:24
Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.
  • Skapad: 28 APR 2021 16:24

Folkhälsomyndigheten ändrar alltså i de allmänna råden gällande tävlingar/matcher. I deras nyhet angående förändringarna skriver Folkhälsomyndigheten:

"Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. För individuella idrotter gäller att barn och unga kan tävla eller delta i en match utomhus max en gång per vecka. Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande."

Det betonas att det fortsatt är av yttersta vikt att såväl organisationer som individer fortsätter att ta ansvar för att vidta åtgärder för att minimera risken för smitta.

Detta innebär givetvis en glädjande förändring som möjliggör viss tävlingsverksamhet för kanotister upp t.o.m. 19 år. Kanotförbundet ser nu över den närmsta delen av tävlingssäsongen utifrån dessa ändringar, har kontakt med kommittéer och arrangörer för att komma fram till hur vi på bästa sätt ska sy ihop tävlingsverksamheten den närmsta tiden. Vi återkommer med mer information under fredag den 30/4.

Folkhälsomyndighetens nyhet kan ni läsa här.   

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info