Hoppa till sidans innehåll

Grattis Börje Andersson - mottagare av RFs förtjänsttecken

30 MAJ 2021 13:45
Hofors KKs eldsjäl Börje Andersson tilldelas Riksidrottsförbundets Förtjänsttecken efter sina mångåriga och mycket värdefulla insatser för Svensk kanot på såväl lokal, regional som nationell nivå. Grattis till en ytterst välförtjänt utmärkelse!
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2021 13:45

Börje Andersson har sin hemvist i Hofors Kanotklubb där han verkat som ledare under decennier och fortsatt är verksam, inte minst i klubbens årligen återkommande tävlingsarrangemang.

Men Börjes engagemang för Svensk kanot har även sträckt sig långt utanför den lokala klubben i Gästrikland. Senast var han ordförande i Slätvattenkommittén Elit, ett uppdrag han avslutade i samband med årsskiftet. Börje har även under flera år under mitten av 00-talet varit en del av Kanotförbundets styrelse och han har varit en stark röst även på distriktsnivå.

Utöver olika engagemang på organisationsnivå har Börje även varit drivande runt och inom olika aktiviteter som ledare. Inte minst har hans engagemang varit betydelsefullt för Maratonlandslaget genom åren. Han har stöttat laget och även varit ledare vid olika landslagsaktiviteter. Börje har även varit en flitig besökare på tävlingsarenorna, både nationellt och internationellt, t.ex. OS i London 2012 där han hejjade fram de svenska kanotisterna.

Oavsett roll har Börje alltid de aktiva i centrum. Med ett stort engagemang, hög kompetens, framåtdrivande vilja och en varm personlighet är Börje, och har genom åren varit, en uppskattad personlighet och ledare.

Mottagare_Förtjänsttecken_2021_Börje A_1.jpg
Börje i en av de miljöer där han trivs allra bäst - tillsammans med aktiva kanotister. Här från en landslagssamling med Maratonlandslaget under slutet av 90-talet.

RFs Förtjänsttecken delas traditionsenligt ut i samband med Riksidrottsmötet (RIM) som genomförs vartannat år. Av förklarliga skäl genomförs RIM 2021 helt digitalt och därmed kommer heller inte utdelning av denna utmärkelse ske under helgen utan får ske vid ett senare tillfälle. Mer om utmärkelsen finns att läsa här.

Tack Börje Andersson för ditt stora engagemang, och varmt grattis till utmärkelsen RF Förtjänsttecken, mycket välförtjänt! 


E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info