Hoppa till sidans innehåll

Grym VM-paddling av Jocke och Linnea - fyra och sexa!

25 AUG 2019 23:35
Jocke Lindberg och Linnea Stensils levererade stort när VM avslutades under söndagen. Jocke dundrade in på en fenomenal fjärdeplats och Linnea säkrade en ny topplacering då hon blev sexa!
  • Skapad: 25 AUG 2019 23:35

Jocke Lindberg och Linnea Stensils avslutade VM med att blixtra till ordentligt på sina respektive distanser - K1 5000 m för Jocke och K1 500 m för Linnea.

Linnea var först ut i finalen på K1 500 m. Hon stod för ett mycket fint lopp och låg bra med hela vägen. En topp 5-placering hade inneburit en garanterad OS-kvalplats i den stenhårda konkurrensen. Teoretiskt sett kan dock sjätteplatsen räcka (precis som för Petter på K1 200 m som också blev sexa). Det står dock klart först i efterhand när samtliga klara kvalplatser räknas samman och avgörs helt beroende på vilka länder och kontinenter som lagt beslag på platserna till Tokyo. Dominanta Lisa Carrington som vann K1 200 m vann även 500 m.

På VM:s sista lopp kom den bästa svenska placeringen. Jocke Lindberg var hur stark som helst på K1 5000 m och satte upp sin karakteristiska höga marschfart och plcoakde placering för placering från en bit bak i fältet efter starten. En tätduo med Aleh Yurenia och Max Hoff gjorde upp om guldet där den förstnämnde drog det längsta strået. Bakom dem utvecklade det sig till en vild sprutstrid mellan Fernando Pimenta och Jocke. Väl i mål saknades det ynka sex tiondelar för Jocke upp till bronset. Försmädligt men såklart en succéprestation att bli VM-fyra.

Alla resultat från VM hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info