Hoppa till sidans innehåll

Guldet, Silvret, 6 finaler - succén i Köpenhamn!

19 SEP 2021 22:54
Den svenska truppen levererade stort under VM i Köpenhamn. Guldet a la Dennis Kernen/Martin Nathell och Silvret signerat Petter Menning toppade en bredd av prestationer i toppklass!
  • Skapad: 19 SEP 2021 22:54

VM i Köpenhamn avrundade en intensiv och framgångsrik säsong för Sprint & Parakanotlandslaget. Den 13 kanotister starka truppen med sex damer och sju herrar har levererat brett och visat klass och potential både individuellt och i besättning.

1 guld, 1 silver, fyra topp 6-placeringar, 2 st niondeplatser, 2 st elfteplatser, 2 st tolfteplatser, 2 semifinalplatser  

  • Lördagens guld på K2 1000 m där Dennis Kernen och Martin Nathell bombade in sin första mästerskapsmedalj på seniornivå (de båda har U23-medaljer sedan tidigare) är en av de givna höjdpunkterna. Likaså Petter Mennings silver på K1 200 m, sprintkungens fjärde (!) individuella VM-medalj på K1 200 m, det är få som kan matcha det!
  • Linnea Stensils mäktiga resultatrad 4-4-5-6 innehöll ingen medalj men väl en imponerande radda prestationer.
  • Helene Ripa laddade på för ytterligare en mästerskapsfinal, fick uppladdningen förstörd av magsjukeproblem men tog sig till start och genomförde loppet imponerande efter de förutsättningarna, det blev en niondeplats.
  • Den andra niondeplatsen kom när guldduon från lördagen paddlade final på 500 m under söndagen. Kernen/Nathell låg med bra under stora delar av loppet men stumnade och slutade alltså på en niondeplats.
  • Melina Andersson och Julia Lagerstam stod för lovande paddling på K2 500 m, de tog sig till B-final, blev trea och därmed en tolfteplats totalt. På 200 m distansen var det endast en semifinal, med tre kvarvarande finalplatser efter försöksheaten. Andersson/LagerstamNär de sedan fick sällskap av Alexandra Torudd och Rebecka Georgsdotter i K4:an på samma distans blev det en elfteplats då de slutade femma i semifinalen där de tre första tog de tre sista finalplatserna.
  • Martin Nathell körde det sista loppet på hela VM när han fightades på K1 5000 m. Efter en halvdålig start där han tappade viktiga positioner kämpade han sig upp till i fältet. Han var som bäst uppe på en niondeplats men tappade några placeringar under de två avslutande varven.
  • Herr-K4:an med Björn Linander, Anton Andersson, Theodor Orban och David Johansson tog sig vidare till semifinal men väl där tog det stopp.

Glimtar från VM

Spana in Jörgen Westerlinds foton från VM, massor av bilder från prestationerna på Lake Bagsvaerd.

Några korta intervjuer från VM-medaljörerna och K4-tjejerna finns på SKFs youtube-kanal, bl.a. denna där Markus Oscarsson ger sig på att ödmjukt reflektera över guldet på K2 1000 m. 

  

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info