Hoppa till sidans innehåll

Härligt träningsläger för kanotpolo genomfört

09 AUG 2022 13:40
25 tjejer och killar från hela landet samlades helgen 6–7 augusti vid Sigtunas kanotklubb, Mälarpiraterna, för breddläger i kanotpolo. Lägret var för barn och ungdomar mellan 13–21 år, med en grupp för U16 och en för U21.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2022 13:42

Lördag
Helgen startade med ett första pass på lördagsförmiddagen där man fick lära känna varandra. Att våga och testa låg i fokus för U16-gruppen när Åsa Christensen höll i passet. Då blev det fartfyllt med dansuppvärmning och en del skämtsamma och minnesvärda ögonblick för flera deltagare.

Med lite mer rutin, och en grupp som hållit ihop ett tag, så var det dags för U21:orna att köra sitt första pass med Eva Lindmark som coach. Fokus låg i att reagera snabbt och få hög fart på spelet samtidigt som man behåller lugnet.

Efter avklarade förmiddagspass var det dags för lunch vid träningsplatsen innan dagens andra pass med liknande fokus som förmiddagen stod på agendan.
Middag på närliggande hotell och så på det igen, nu med teori och lite regelgenomgång. Mycket bra och givande diskussioner runt tolkningar av reglerna – både nationellt och internationellt.

Sista passet för dagen bestod av matcher med blandade lag från båda grupperna. Verkligen kul att se riktigt bra spel från alla lagen!

 

Söndag
Andra dagen tog sin början, något som tyvärr också innebar ett par sjukdomsfall. Resterande spelare hoppade dock glada och förväntansfulla i sina kanoter, trots de lite stela kropparna.
Sista passet på lägret var lite längre och tuffare. I slutet bjöds det på match med fokus på man–man. Förhoppningsvis åkte deltagarna hem med ny kunskap och vi ledare kan gott säga att framtiden för svensk kanotpolo ser ljus ut!

Även under resan hem höll spelarna kontakt mellan klubbarna – en häftig och unik kontakt mellan spelarna i de tre klubbarna Linköping, Skellefteå och Isbrytarna från Luleå har vuxit fram!

 

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info