Hoppa till sidans innehåll

Helene Ripa laddar för VM mot alla odds - med medaljmål i Tokyo!

12 AUG 2019 00:53
Helene Ripa förbereder sig tillsammans med övriga landslaget i Vaxholm inför det VM som hägrar två veckor bort. SVT Sport träffade fjolårets VM-guldmedaljör som långt in på året var osäker på om karriären kunde fortsätta.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 00:53

Helene Ripa bytte en guldkantad skidkarriär mot en oviss kanotsatsning. En satsning som dock bar frukt omgående. Hon var med i Rio när Parakanot gjorde debut i Paralympics-sammanhang, där blev det en femteplats. Helenes utveckling har sedan varit imponerande och förra året blev en succéartad säsong med både EM- och VM-guld.

Under senhösten fick hon känningar som sedan visade sig vara ett diskbråck i nacken med en efterföljande operation som utväg. Och därmed även ovissheten om en fortsatt karriär. Men operationen gick bra och Helene kunde så smått börja träna igen. Nu är hon tillbaka i kajaken och siktar på VM i Ungern 21-25 augusti. Den senaste perioden har hon varit i Vaxholm tillsammans med resten av landslaget för VM-läger. SVT Sport träffade henne för ett reportage, ta del av det här:


SVT Sport träffade Helene Ripa i Vaxholm, klicka på bilden för att ta del av reportaget.

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info