Hoppa till sidans innehåll

Hemsida för Erasmusprojektet Freedom on Water

16 JUN 2021 15:04
Idag lanserar vi hemsidan för projektet Freedom on Water, ett Erasmusprojekt för ökad inkludering av personer med funktionsnedsättning.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2021 15:04

Som vi har berättat tidigare så är Svenska Kanotförbundet samordnare för ett internationellt projekt som finansieras av EU genom bidragsprogrammet Erasmus+ Sport. Projektet fick en minst sagt svår start i och med Corona-pandemin, som satte stopp för de inplanerade träffarna 2020. Istället har nätverksgruppen träffats via TEAMS. Och i september kommer delar av nätverksgruppen att träffas på riktigt i samband med VM i Danmark. 

Nätverksgruppen

I nätverket ingår ett flertal personer från Sverige, Danmark, Finland och Polen. Projektets målsättning är att etablera ett nätverk som kan fungera som kunskapskälla och sprida information nationellt och lokalt till föreningar och andra som vill komma igång med parakanot. Parakanot omfattar både intellektuell och fysisk funktionsnedsättning. Nätverket jobbar också med att samla information och kunskap om metoder, utrustning och arbetssätt som kan underlätta för föreningar att var inkluderande och öppna för människor med någon typ av funktionsnedsättning.

Hemsidan

Som en del i projektet har vi skapat en hemsida, freedomonwater.com, där vi samlar artiklar, länkar, filmer, fakta och inspiration. Eftersom de olika länderna har kommit olika långt på olika områden inom parakanot hoppas vi att det blir det en bra kunskapskälla som kan hjälpa till att göra framsteg på de områden där vi inte kommit lika långt som andra länder. Idag lanseras sidan i alla projektländer. Det kommer nya inlägg på sidan vartefter vi hinner med, så håll utkik!

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info