Hoppa till sidans innehåll

Historiskt årsmöte genomfört

27 APR 2020 00:49
Lördagens årsmöte blev en historisk händelse då det för första gången hölls digitalt. Mötet rattades uppifrån Luleå och ombud från samtliga distrikt deltog från skärmar runtom i hela Sverige, bra jobbat alla!
  • Skapad: 27 APR 2020 00:49

40-talet ombud och ett gäng ytterligare personer runtom i Sverige ställde om och kopplade upp sig i ett digitalt mtöesrum istället för att bege sig till Stockholm. Inför mötet uppmanades till visst tålamod inför eventuella tekniska utmaningar, en uppmaning som följdes och mötet tog det med ro och väntade tills alla deltagare fått ordning på inlogg och utrustning. När väl alla hade kommit in i mötesrummet flöt dagordningen på och de 22 punkterna på listan klubbades föredömligt igenom av ordförande Kent-Åke Lundberg.

Verksamets- och förvaltningsberättelse gicks igenom och lades till handlingarna. Revisorn ringde in till mötet och redogjorde i korthet för sitt arbete, precis som lekmannarevisornerna gjorde. Mötet gav styrelsen ansvarfrihet för det gångna året och ett antal propositioner samt två motioner behandlades.

Bl.a. innbar besluten gällande propositionerna att normalstadgarna för såväl förening som distrikt uppdaterades. En proposition kopplat till tävlingsverksamhet antogs och gjorde klart att nu gällande ordning vid klubbyte är att SKF kansli ska meddelas om det genomförda bytet, givetvis efter att de båda klubbarna informerats i god ordning precis som det alltid varit. Gällande föreningarnas avgift till förbundet beslutades att den följer konsumentprisindex och vid höjning avrundas till närmaste helkrona. Gällande anmälningsavgifter för olika klasser beslutades oförändrade avgifter för alla grenar utom Kanotpolo. Där beslutades att arrangören får ta ut en högre avgift om bassänghyra kräver det, förutsatt att dialog förts innan med kommittén.

Dragningen av verksamhetsplan och budget föll då ingenting är som vanligt denna vår. Istället informerades om att alla kommittéer kommer att få skicka in en reviderad plan med tillhörande ekonomisk prognos till styrelsen för att redogöra för hur planen ser ut nu när coronaviruset vänt upp och ner på de flesta planer.

Valen inleddes med att en ny ordförande såg dagens ljus - Lars Martinsson valdes av ett enhälligt möte och tackade från sin skärm i Västerås med orden att han ser fram emot att få leda Svensk kanot framåt kommande året. Han står dock inte ensam i styrelsen utan har sex ledamöter i sällskap. Tre av dessa valdes in i lördags - Astrid Landgren Pattersson, Lena Norrman och Marcus Remmerfors.

Till auktorierad revisor valdes Monika Lindgren med suppleant i Tapio Kostet. Lekmannarevisorsvalet landade i att Kent Antonsson fortsätter, tillsammans med suppleant Thomas Andersson. 

Heléne Jonsson Lindblad valdes fick fortsatt förtroende som ordförande i Disciplinnämnden och Per Oehme valdes in som ledamot som det enda ledamotsvalet som var aktuellt.

Till valberedningen valdes Liselotte Mooe, Mikael Stensils samt Sanna Wahlén.

Årsmötet avslutades med en avtacknings- och hyllningskavalkad. Nyvalde ordförande Lars Martinsson fick ordet och passade på att tacka av Maria Haglund som lämnar styrelsen efter ett par år som ordförande samt Lovisa Sandström och Robert Erlandsson som kliver av sina ledamotsroller. De tidigare pristgarna för Årets Kanotist och Årets Talang fick ett formellt grattis nu även på årsmötet. Årets Ledare däremot hade ännu inte tillkännagivits och lyckligtvis var pristagaren på plats i och med sin ombudsroll för Skånes Kanotförbund - Magnus Ljungberg hyllades med en motivering och Årets Ledare 2019 tillkännagavs!

Avslutningsvis tackades Anders Danielsson av nytillträdde Generalsekreteraren Dag Johansson. De båda var på plats i Luleå och Dag lämnade över en present bestående av ett presentkort med målet/kravet att ett nytt kapell ska införskaffas för framtida paddlingar på Skellefteälven. Därefter bjöds Anders på middag (coronaanpassad take away) tillsammans med Kent-Åke, Dag samt Norrbottens ombud Eva Lindmark. "Jag kunde inte önska mig en bättre avtackning" summerade Anders nöjt!

Protokoll från årsmötet kommer publiceras på hemsidan när det justerats. Vi passar på att rikta ett stort tack till alla som deltog på lördagens årsmöte, väl genomfört!   

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info