Hoppa till sidans innehåll

Holmer, Wahlén & Bratt tävlingsredo i Pau!

09 SEP 2021 16:25
Sista världscuptävlingarna innan VM är på gång i franska Pau. Imorgon inleds tävlingarna och en svensk tremannatrupp är på plats i jakt på nya framgångar.
  • Skapad: 09 SEP 2021 16:25

Erik Holmer och Fredrik Wahlén har sin andra raka världscuphelg i antågande. Förra helgens tävlingar i Spanien är utvärderade och inlagda i erfarenhetsbanken. De båda nådde semifinal, men där tog det stopp med en 25:e respektive 30:e plats blev det ingen finalpaddling. Fredrik tog sig vidare från kvalrundan även i Extreme Slalom (även känt som Kajakcross i Sverige) men i åttondelen tog det stopp med en tredjeplats, endast topp 2 gick vidare till kvartsfinalen.

Ny tävling väntar alltså redan nu i helgen, med start imorgon fredag. Till franska Kanotslalommetropolen Pau har även Vidar Bratt anslutit till den svenska truppen. De båda landslagsuttagna paddlarna Isak Öhrström och Monika Mitasikova avstår världscuptävlingarna och tränar istället i de kommande VM-banorna i Bratislava. Vidar som senast körde U23 EM i Solkan och endast var tiondelar ifrån att nå en semifinalplats, en stark prestation som förstaårssenior. Nu får han ny möjlighet att fylla på med internationell rutin i konkurrens med världskanotister.

Erik, Fredrik och Frej har varit på plats och tränat i banan några dagar och imorgon inleds, som sagt, tävlingarna. Kör hårt!

Följ Världscuptävlingarna i Pau 

Följ Svensk Kanotslalom via facebook-sidan SKF Kanotslalom

Livesändningar från helgens världscuptävlingarna hittar ni här: Planet Canoe

All info och länkar till resultat etc. hittar ni här: Världscup, Kanotslalom & Extreme Slalom, Pau

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info