Hoppa till sidans innehåll

Höstregattan 2021 - med SM i drakbåt!

07 SEP 2021 16:04
I fint sensommarväder avgjordes årets Höstregatta i Nyköping gångna helgen 4-5:e september.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2021 16:04

I fint sensommarväder avgjordes årets Höstregatta i Nyköping gångna helgen 4-5:e september. Utöver ordinarie regattaprogram innehöll årets upplaga även drakbåts-SM samt de SM-klasser som inte fick plats under sommarens SM-vecka nämligen stafetter och masters.

Traditionsenligt var det uppklassning till nästa års klass som gällde för ungdomsklasserna under Höstregattan. I de yngre klasserna var det bra uppslutning och stora startfält, i junior och seniorklass något mindre fält pga mästerkap och sjukdomar.
En efterlängtad syn på tävlingsbanorna var Jocke Lindberg som körde 1000m och 5000m som han vann i stor stil. På damsidan sopade Anja Zagorska rent och vann samtliga distanser.


höstregattan.jpg
Axel Nilveus-Olofsson och Olivia Larsson vann John Hrons minnespris

Sedan 1996 har John Hrons Minnespris delats ut på Höstregattan till snabbaste ungdom som är upp till 15år, dvs vinnarna i H/D 16. I år blev det Olivia Larsson, Lidköping och Axel Nilveus-Olofsson, Malmö som blev vinnare av priset. Här kan du läsa mer om John Horns Minnespris och alla vinnare >>.

Under SM-veckan i somras fick inte stafett-SM plats och därför kördes dessa under Höstregattan.
Här vann Brunnsviken, före Stockholm och Nyköping i herrklassen samt Bengtsfors före Nyköping och Waxholm bland damerna.

Drakbåts SM
Årets Höstregatta inrymde även SM i drakbåt, det tävlas i 3 klasser Open, Mix och Dam över distanserna 200m, 500m och 2000m. Trots god uppslutning av drakbåtslag från norr till söder dominerade Örnsberg totalt och vann samtliga klasser.


Resultat från årets Höstregatta finns här >>

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info