Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hungrigt sprintlandslag redo för VC 1 i Tjeckien

19 MAJ 2022 09:00
Efter en glimrande säsongsavslutning med VM i Köpenhamn ifjol och en lovande inledning av 2022 är det äntligen dags för världscuppremiär för sprintlandslaget!
  • Skapad: 19 MAJ 2022 09:00

Ett mycket starkt startfält är på plats i tjeckiska Racice. Efter två världscupsäsonger med stora pandemieffekter finns det en längtan efter att få mäta sina krafter med övriga världen igen. En fullmatad tävlingshelg väntar med runt 500 deltagare från 50 länder och fem kontinenter. Många av fjolårets medaljörer från både OS och VM finns på plats, konkurrensen blir stenhård.

En spännande 12 kanotister svensk trupp är på plats och har känt på VM-banorna från 2017. På fredag sätter tävlingarna igång med flera svenska höjdpunkter att se framemot.

VM-guldmedaljörerna jagar framgångar på halva distansen!

Dennis Kernen och Martin Nathell bombade hem VM-guldet på K2 1000 m i september. Nu sitter de återigen i samma kanot fast nu på halva distansen, nya OS-sträckan K2 500 m har full fokus.

De båda ingår även i en av två svenskar herr-K4or. Dennis och Martin bildar kvartett med den andra K2 500 m-duon Theodor Orban och Petter Menning. Kapacitet finns i allra högsta grad, blir spännande att se om de får ut allt.

K4 500 m i fokus för både dam och herr

Ovan nämnde herr-K4a får sällskap av ytterligare en svensk herrkvartett med Eric Hedin, Erik Andersson, Anton Andersson och Jesper Johansson. En ung besättning som visade prov på fin paddling i den svenska premiären i Jönköping 7-8 maj.

På damsidan mönstras en spännande besättning med Melina Andersson, Julia Lagerstam, Rebecka Georgsdotter och Johanna Johansson. Den svenska damfyran var i final på U23VM förra året och nära final även på senior-VM. Nu möter de starkt motstånd i Tjeckien, ett spännande K4 500 väntar.

Följ det svenska laget

Liveresultat och livesändningar från Racice hittar ni här.

Det svenska laget följs bäst via Swedish Sprint Kayak Team på deras facebook-sida och insta-konto.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info