Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Information gällande beslut om uteslutning av förening

10 MAR 2022 10:00
Svenska Kanotförbundets styrelse har den 8 mars fattat beslut om uteslutning av Falu Kanotklubb ur Svenska Kanotförbundet. Beslutet fattades utifrån det underlag som låg till grund för det tidigare beslutet om övervägande av uteslutning.
  • Skapad: 10 MAR 2022 10:00

Under styrelsemöte på tisdagen den 8 mars beslutade förbundsstyrelsen att utesluta Falu Kanotklubb (FKK) ur Svenska Kanotförbundet. Beslutet togs mot bakgrund av tidigare beslut om övervägande av uteslutning, vilket informerades om här. FKK har därefter haft möjlighet att lämna ett yttrande, vilket man avstått från att göra. Då inget ytterligare underlag har inkommit står styrelsen fast i sin mening att FKK bryter, samt tillåter företrädare för FKK att bryta, mot såväl värdegrund som stadgar och regler.

-Det är tråkigt att behöva göra detta, men vi bedömer att beslutet är nödvändigt eftersom föreningen inte uppfyller de grundläggande villkor som gäller för att vara ansluten till förbundet, säger förbundets ordförande Lars Martinsson. 

Styrelsens beslut är kommunicerat till FKK. FKK får överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden (RIN). Beslutet träder i kraft när överklagandetiden på tre veckor har gått ut eller vid den tidpunkt RIN meddelar sitt beslut. Om RIN bedömer att det inte föreligger grund för uteslutning är FKK fortsatt medlem av förbundet.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info