Hoppa till sidans innehåll

Inga kanotgrenar på SM-veckan i Halmstad

16 APR 2021 16:18
Det blir inga kanotgrenar på SM-veckan i Halmstad. Det osäkra läget har tvingat fram ett beslut som sätter stopp för ett antal grenar, däribland K2/K4 200 m, Short Track samt SUP.
  • Skapad: 16 APR 2021 16:18

Ett slutligt besked om SM-veckan i Halmstad över huvudtaget kommer att kunna genomföras eller inte skjuts fram till början av maj. Men redan nu har styrgruppen för jättearrangemanget beslutat om att reducera antalet idrotter. De idrotter som inte kommer att kunna genomföras i Halmstad är såna som nyttjar öppna ytor på land eller vatten, och som därmed är svåra att "stänga in" och därmed försvårar tillflödet av publik. Kanotens tre planerade grenar, tillsammans med övriga idrotter, som skulle arrangeras på Nissan i centrala Halmstad tillhör dessa.

Det är såklart ett mycket tråkigt besked, kanotgrenarna som var planerade hade kunnat bli nåt utöver det vanliga! En kanotexplosion med tre grenar där K2 och K4 200 m skulle avgöras i direktsändning i SVT i ett mixat finalpass där även SUP-paddlingen skulle avgöras. Och Short Track-loppen där en häftig bana var planerad hade kunnat bjuda på många spännande duster. Delvis var det dock väntat givet det osäkra läget och såväl lokala arrangörsklubben Halmstad KK som Svenska Kanotförbundet har varit medvetna om att risken funnits. 

Mer information om dagens besked finns att läsa här

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info