Hoppa till sidans innehåll

Inspirerande SUP-SM lockade rekordantal!

29 JUN 2020 08:29
I helgen genomfördes SM-tävlingar för Distans- och Technical Race-tävlingarna i SUP. Trots en ovisshet bara veckor innan tävlingarna lockade SM rekordmånga deltagare!
  • Uppdaterad: 29 JUN 2020 08:29

SUP var först ut av Kanotförbundets grenar att hålla SM-tävlingar 2020. Grundplanen var att hålla tävlingarna i samband med SM-veckan i Halmstad. Då SM-veckan som bekant blev tvungen att ställa in ställde SUP-SM om, flyttade tävlingarna till Stråvalla Strand i Varberg, vidtog nödvändiga åtgärder och bjöd in till tävlingar!


Gott om plats för att undvika trängsel på Stråvalla Strand när SUP-SM avgjordes i helgen.

Och SUP-paddlarna var med på noterna. Trots sommarens osäkerhet och korta varsel så anmälde sig rekordmånga deltagare. Totalt 13 paddlare ställde upp i damklassen och 28 i herrklassen. Fortfarande finns det såklart plats för fler i startfälten men helgens SM-tävlingar var ett stort steg i rätt riktning, mycket glädjande!

På herrsidan paddlade Johan Skärskog snabbast och la beslag på SM-guldet i både Technical Race och Distansen. I Technical Race utvecklade loppet sig till en tät kamp mellan Skärskog och fjolårets guldpaddlare Magnus Lindstedt, i mål skiljde det endast dryga två sekunder. Bronset tog Linus Karlsson hand om, ca 20 sek bakom segrande Skärskog.

Neith Åstradsson tog en dubbel i damklassen när hon vann båda distanserna. I Distans-tävlingen gick hon hårt och avnn med stor marginal ner till tvåan, Anna Hermansson. På tredjeplats kom Ulrika Larsson. I Technical Race var det lite tightare men Åstradsson hade inga problem att trygga segern med knappa minuten. Sedan blev det ombytta pallplatser jämfört med Distans-tävlingen då Ulrika Larsson knep silvret, halvminuten före Anna Hermansson.

Resultat från tävlingarna hittar ni under SUP-kommitténs sidor.

SVT var på plats och rapporterade från SM-tävlingarna, se inslaget här.

Repriser från livesändningarna från helgens Technical Race finns på SUP-kommitténs facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info