Hoppa till sidans innehåll

Inspirerande surfskisäsong kickar igång!

12 MAJ 2022 10:05
Surfskisäsongen är igång. I helgen arrangeras den första svenska tävlingen för säsongen, startskottet för en spännande säsong med både nationella och internationella inslag för både nybörjare, motionärer och elit!
  • Skapad: 12 MAJ 2022 10:05

Surfskisäsongen 2022 är igång och till helgen (14-15 maj) går första svenska tävlingen för säsongen, South Skåne Ocean Race I Malmö. Vi hoppas på en bana på Sydkusten med stora vågor, något MKK har bjudit på senaste åren.

11-12 juni arrangerar Klampenborg Kajak – og Kanoklub sjunde upplagan av Bellevue Ocean Race och står även för värdskapet för det andra Nordiska Mästerskapet I Surfski. Tävlingen kommer gå runt Gilleleje och det erbjuds tävlingar I både SS1 och SS2 (surfski singel och surfski dubbel).

1-3 juli arrangeras Aterra Wave Challenge i Helsingborg , en bra uppvärmning inför Svenska Mästerskapen i Surfski, som i år kommer att gå i Vänern för första gången. Det är Lidköpings Kanotklubb som står som arrangör (27-28 augusti). De har tidigare arrangerat Läckö - Lidköping surfski race två gånger och vi ser återigen fram emot att få paddla en utmanande downwindbana i Vänerns vågor.

Europamästerskapen i Surfski går i år på Sardinien (12-19 september) och Världsmästerskapen går i Portugal 6-9 oktober utanför Porto, där VM och EM har arrangerats tidigare år. Portugals norra kust är känt för att kunna leverera bra förhållanden för ett surfskirace. Vi hoppas att det finns deltagare som passar på att ställa upp i både Maraton VM och Surfski VM, som går en vecka efter Maraton VM. VM i maraton och surfski har klasser för både ungdom, senior och masters.


Sverige på EM i Normandie 2021

Årets tävlingssäsongen avslutas med Queen & King of the Fjård i Kungsbacka den 15-16 oktober.

Är du ungdom eller senior och vill representera Sverige på ett mästerskap? Läs mer om våra uttagningskriterier till landslaget här.

Surfski tävlingskalender 2022 med länkar till tävlingarna ovan.

Surfskikommittén kommer i år att arrangera ett fokusläger för ungdomar och seniorer - de som vill satsa på surfski (Kristi himmelsfärdhelgen - i Malmö). Det kommer även erbjudas coachning av världsmästaren Sean Rice, som kommer till Sverige i augusti.

Helsingborgskanotisterna kommer att arrangera ett summercamp för nyfikna paddelungdomar första helgen i september. Läs mer här!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info