Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Isak Öhrström vann i Tacen!

26 JUN 2022 19:19
När finalen i Extremslalom avgjordes på världscuptävlingarna i Slovenien var Isak Öhrström omutlig. I hög konkurrens navigerade han hela vägen fram till seger i nya OS-grenen, pang!
  • Uppdaterad: 26 JUN 2022 19:19

I en rafflande final i extremslalomfinal var Isak Öhrström snabbast av alla! Isak kom iväg bra från rampen och var med i racet hela vägen ner och kunde slutligen vinna efter en stenhård kamp hela vägen in på mållinjen. Världscupsegern var Isak Öhrströms andra men den första i grenen extremslalom. Grenen kommer att göra OS-debut i Paris 2024 och inför årets säsong har i stort sett hela världseliten inom kanotslalom börjat köra även extremslalom. 

Extremslalom inleds med ett tidskval där de främsta sedan delas in i inledande heat, de två första går vidare till kvartsfinal, sedan semifinal och slutligen en final dit fyra paddlare kvalificerar sig. Isak Öhrström vann både sitt heat, sin kvartsfinal och sin semifinal innan han alltså segrade även i finalen - en succédag för rutinerade Öhrström. Ytterligare en svensk, Erik Holmer, tog sig vidare hela vägen fram till semifinal. I samma semi som Isak slutade han dock trea och knep inte en plats i finalen. En stark svensk dag på extremslalom där alltså Isak Öhrström slutligen var bäst av alla!

Segern innebär att Isak nu klättrar upp till en andraplats i extremslalomvärldscupen, världsklass.

Se finalen här:

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info