Hoppa till sidans innehåll

Jocke Lindberg VM-femma i Kina!

17 OKT 2019 16:36
Jocke Lindberg var med och högg i förstaklungan när finalen i Short Track avgjordes idag. Han mäktade inte med att utmana om medaljerna men paddlade in på en mycket fin femteplats!
  • Uppdaterad: 17 OKT 2019 16:36

Short Track gjorde sin VM-debut i och med premiärdagen av Maraton-VM i Kina. I herrarnas kvalheat, där tio finalplatser låg i potten i de båda heaten stod de båda svenska seniorherrarna, Jocke Lindberg och Emil Svensson, för stabil paddling och paddlade till sig finalplatser.

Några timmar efter kvalheaten radade 20 st kanotister upp sig för de 3.6 finalkilometrarna längsmed en mycket fin mästerskapsbana. Både Jocke Lindberg och Emil Svensson var med i den stora klunga som bildades direkt från start. In mot första lyftet tappade Emil placering i gyttret av kanotister. Jocke gled upp på sidan och gick in som femma i det första lyftet. Halvvägs in i loppet bildades en tätkvartett och en jagande klunga, där Jocke ingick. In mot mål blev det en fransk uppvisning där välmeriterade Cyrille Carre slutligen vann över landsmannen Jeremy Candy. Jocke paddlade alltså in på en mycket fin femteplats, 24 sek bakom Carre och 17 sek bakom bronsmedaljören Franco Balboa fårn Argentina.

Emil Svensson gick en hård kamp lite längre ner i fältet men såg till att bli andra bästa nordbo då han blev 14:e, före både Danmarks och Norges kanotister.


Jocke Lindberg med i finaltäten under stora delar av loppet! Till höger damtäten som drog ut fältet i en final där svenska Rebecka Gustafsson Lönnroth slutade 15:e.

Rebecka utmanade damseniorer, tungt för Karl och Thea

Även på damseniorsidan var det svenskt i final! Junioren Rebecka Gustafsson Lönnroth paddlade in på en 15:e-plats, knappa 2 minuter bakom segrande Vanda Kiszli från Ungern.

Thea Sander var emellertid först ut av VM-svenskarna när hon inatt svensk tid körde det långa maratonloppet i juniorklassen. Det blev dock inte alls som planerat för den duktiga Malmö-kanotisten som tvingades bryta loppet. Samma öde gick Karl Brodén till mötes i herrjuniorklassen som även han tvingades bryta loppet då han knäckte sitt roder i ett av lyften. Otroligt olycklig incident som grusade förhoppningarna om ett lopp med tätkänning. Ett lopp som för övrigt två danskar dominerade och slutligen tog en dansk dubbel när Nikolai Thomsen vann före Philip Knudsen, grattis!

VM fortsätter!

Nu väntar en spännande VM-fortsättning. Inte minst blir det intressant att följa Jocke Lindberg i K1-loppet över den klassiska Maratondistansen på lördag och sen Jocke och Emil i K2:an när VM avslutas på söndag.

Alla tider och hur du bäst följer mästerskap hittar du här.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info